Haberler

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı

İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, "Şubattan itibaren işverenlerimizin çalışanlarına ilave olarak aldıkları işçilerin vergi primleri ve SGK primleri için bütün giderler devlet tarafından karşılanacak.

İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, "Şubattan itibaren işverenlerimizin çalışanlarına ilave olarak aldıkları işçilerin vergi primleri ve SGK primleri için bütün giderler devlet tarafından karşılanacak." dedi.

Özkan, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Muğla Sosyal Güvenlik Kurumunda gazetecilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan kamuoyuna duyurduğu Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı için Muğla'yı ziyaret ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarını ve teşviklerini anlatacaklarını ifade eden Özkan, "Bu seferberlik kapsamında bugün itibarıyla 10 ilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bürokratları benzer çalışmaları devam ettirmekte. Yine bugün itibarıyla Türkiye'deki 60 ilde çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Buradaki temel amacımız, çalışma hayatının bütün tarafları ile bir araya gelmek." dedi.

Muğla'nın "Bacasız Sanayi" denilen turizm sektörü açısından önemli bir il olduğunu anlatan Özkan, geçmiş dönemde turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara da bakanlığın önlemleri almak için gerekli çalışmaları yaptığını, geçen yıl itibarıyla da turizm sektörüne yönelik turizm teşvik paketini açıkladığını kaydetti.

15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesiyle püskürtüldüğünü hatırlatan Özkan, bunun için millete karşı devlet olarak borçlu olduklarını, devletin bütün kurumlarının da milletin bu fedakarlığını gözeterek çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

Hedeflenen, bu yıl için 1,5 milyon istihdam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki günlerde İstihdam Paketi açıklaması yaptığını belirten Özkan, "Bu paketten işverenlerimizin daha çok eleman alabilmeleri, istihdama katkı sağlayabilmeleri açısından devlet yine elini taşın altına koydu. 9 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan istihdam paketiyle hedeflenen bu yıl için 1,5 milyon istihdam. İstihdamı gerçekleştirmek için bizler gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Teşvik uygulamasından Türkiye'de bütün özel şirketlerin yararlanabileceğini anlatan Özkan, şunları söyledi:

"Buradaki temel şartlardan birisi 31 Aralık 2017'ye kadar devam edecek bir süreci kapsıyor. 1 Şubat'tan itibaren işverenlerimizin çalışanlarına ilave olarak aldıkları işçilerin vergi primleri ve SGK primleri için bütün giderler devlet tarafından karşılanacak. Özetle bu şu anlama geliyor, asgari ücret üzerinden hesaplanan bu ödemelerde iş veren asgari ücretli için yapmış olduğu bin 404 lira haricinde herhangi bir ödeme yapmayacak. Devlet bunun karşılığında 773 liraya tekamül eden vergi kesintisi ve SGK primlerini işverenlerimiz adına yatıracak. Bu, özelikle turizm sektörünün yoğun olduğu bölgeler için de çok önemli bir gelişme. Özellikle Muğla ve Antalya gibi yaz turizminin yoğun olduğu yerlerde kışın istihdam oldukça az. Burada işverenlerimizin yükü önemli bir kısmı devlet tarafından üstleniliyor."

"Günlük 65 bin ile 100 bin arasında değişen açık işlerimiz var"

Türkiye'de işsizliğinin yanı sıra "iş beğenmeme" konusunun gündemde olduğunu vurgulayan Özkan, "Vatandaşlarımız İŞKUR internet adresine girerlerse günlük açık işleri direkt olarak ana sayfadan görebiliyorlar. Günlük değişmekle birlikte 65 bin ile 100 bin arasında değişen açık işlerimiz var. Bizim 'İş bulamıyorum' diyenlere en büyük önerimiz ise kuruma müracaat ederek öncelikle belirli mesleklerde profesyonelleşmesi. Mesleğin gerekli niteliklerine sahip olabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturması gerek. Biz zaten programlarımızla bunu destekliyoruz. Mesleki eğitim veriyoruz ve iş başı eğitim programlarından yararlandırıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ali Özkan Türkiye Muğla Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title