Haberler

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi - Atalay

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongreye katılanlardan detay,- Türk-İş Genel Başkanı Atalay'ın konuşması, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi- Türk-İş Genel Başkanı Atalay: -"Bu ülkede tarımda, sanayide, tezgahta çalışan işçisi, emeklisi 50 milyon kişiyiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongreye katılanlardan detay,- Türk-İş Genel Başkanı Atalay'ın konuşması, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi- Türk-İş Genel Başkanı Atalay: -"Bu ülkede tarımda, sanayide, tezgahta çalışan işçisi, emeklisi 50 milyon kişiyiz. 7 Haziran'daki tabloya baktığımız zaman seçilebilir noktada 50 milyondan 3 kişi yok" Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bu ülkede tarımda, sanayide, tezgahta çalışan işçisi, emeklisi 50 milyon kişiyiz. 7 Haziran'daki tabloya baktığımız zaman seçilebilir noktada 50 milyondan 3 kişi yok" dedi.Atalay, Sakarya Üniversitesi ile Türk-İş tarafından Kartepe'de bir otelde düzenlenen 16. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi'nde, çalışma hayatında yapılan hataların bedelinin ağır ödendiğini belirterek, geçen yıl sadece Soma ve Ermenek'teki madenler ile İstanbul'daki asansör faciasında 329 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.Türkiye'nin uzun yıllar çalışma hayatıyla ilgili kapsamlı yasasının olmadığına dikkati çeken Atalay, "Yasa çıkmasına rağmen her gün ortalama 3 kişi ölüyor, 5 kişi sakat kalıyor. Burada ülkeyi idare edenlerin veya patronların noksanları olduğu kadar biz sendikacıların da hatası olduğunu biliyoruz. Bunun bedelini ağır ödüyoruz, ağır ödedik" ifadesini kullandı. Atalay, genel seçimlerin yaklaştığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu ülkede tarımda, sanayide, tezgahta çalışan işçisi, emeklisi 50 milyon kişiyiz. 7 Haziran'daki tabloya baktığımız zaman seçilebilir noktada 50 milyondan 3 kişi yok. Tarlada çapa yapmayan çiftçinin derdini Meclis'te anlatabilir mi? Anlatamaz. Tulum giymemiş, sabah 6'da kalkıp, 7'de işbaşı yapmayan işçinin derdini anlatabilir mi? Anlatamaz. Ömründe hiç madeni görmemiş, yerin 4 kilometre altında gezmeyen madencinin derdini anlatamaz."Şu an ülke gündeminde "asgari ücret kaç para olsun", "emekliye ne kadar zam vereceğiz" gibi tartışmaların olduğunu anlatan Atalay, "Ben Asgari Ücret Komisyonu'nda başkanlık yaptım. 2003'te Türk-İş Eğitim Sekreteriydim. Şu anda konuşan siyasi partilerin tamamıyla çalışma imkanı buldum. O masalarda derdimi anlatma imkanı buldum. 3 lirayı halledemedik 3 lirayı. Şimdi herkes o kadar rahat konuşuyor ki..." değerlendirmesinde bulundu.Bu yılki teması "Çalışma Hayatının Kalitesi" olarak belirlenen kongrede 68 akademisyen tarafından "Çalışma İlişkileri", "İş Sağlığı ve Güvenliği", "Çalışma Ekonomisi", "Sosyal Politika", "Çalışma Hayatında Kadın", "Göç" ana başlıklarında toplam 39 bildiri sunulacak. Bildirilerin 9 ayrı oturumda sunulacağı kongre, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sakarya Üniversitesi Ergün Atalay Kartepe Türk İş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title