Haberler

Çalışkan: En Kutsal Hizmet İnsanların Hidayeti İçin Yapılan Hizmettir

Güncelleme:

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı Dr. Necmettin Çalışkan Memur-Sene bağlı Diyanet-Sen genişletilmiş İl divan toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı Dr. Necmettin Çalışkan Memur-Sene bağlı Diyanet-Sen genişletilmiş İl divan toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Toplantıya Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Bayır, Memur-Sen ve Diyanet-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, Paysa Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay İl Müftü Vekili Mehmet Okuyucu, Es-Der Hatay Şube Başkanı F. Serdar Özal, bazı belediye başkan adayları, genel merkez görevlileri ve çok sayıda sendka üyesi katıldı.

Çalışkan yaptığı konuşmada Sendikaların politize olmadan, hizmet etmek durumunda olduklarını belirtti.

Konuşmasının devamında Çalışkan, "Toplantının Diyanet-Sen camiasına ve ülkemize hayır getirmesini diliyorum. Bu birlik ve beraberliğin her zaman ve her yerde devam etmesi gereklidir.
Türkiye'de resmi ve sivil din hizmeti gören herkes en kutsal görevi ifa etmektedir. En önemli hizmet bu dine ve insanların dünya ve ahiret mutluluğu için yapılan çabalardır, hizmettir.

Bugün burada bir sendika toplantısı amacıyla toplanılsa da inanıyorum ki, bu sendikanın üyeleri sorumluluk alanları içerisinde aynı acıları yaşamaktadır.

Sendikacılık, sadece bireysel talepler ve özlük hakları aramak değil; bu millete hizmeti aramanın bir adresi olmalıdır. Bu vesileyle geçtiğimiz yıl vefat eden kuran kursu öğrencilerini rahmetle anarken; eğitimine devam eden öğrencilerin problemlerini düşünmek, cemaat sayısı çok az olan camilerdeki cemaatin artışını düşünmek, insanları nasıl yola getiririz bunu düşünmek olmalıdır. Bu Diyanet-Sen'in en önemli görevidir. Bu görevi yerine getirirken politize olmadan, taraf olmadan ve saygın kişiliğini koruyarak yapması son derece önemlidir. Belli bir kesimi hedef almaması muhakkak ki güvenilirliği açısından son derece önemlidir.

Sendikacılık sadece Hak arama değil; aynı zamanda hakkı savunma mücadelesidir. Biliyoruz ki dünyaya gelen herkes elindeki nimeti ölçüsünce sorumludur. Rabbimiz tarafından hesaba çekilecek, yani mal varlığı iyi olan bir adamla zayıf bir adam aynı hesaba çekilmeyecek, bilgisi olan insanla bilgisi olmayan aynı hesaba çekilmeyecek. Her şey nimet, külfet çerçevesinde olacağı için bu görevi üstlenen insanlarında topluma karşı insanların hidayetine karşı sorumluluğu herkesten çok daha fazladır. Hesabımız gücümüz nispetince olacaktır. Bu bilinç içerisinde hareket etme temennisiyle hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necmettin Çalışkan Diyanet Sen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title