Haberler

Pazartesi ve Salı İş Arayanlar Daha Şanslı

Güncelleme:

Araştırmalar, Pazartesi ve Salı günleri hem iş arayanlar, hem de ilan yayınlayan firmaların en çok verimli olduğu günler olduğunu gösteriyor.

Eleman.net, 2 milyon bireysel ve 190 bin kurumsal üyesi üzerinden elde ettiği veriler aracılığıyla iş arayanlar ve ilan yayınlayan firmaların gözünden verimliliğe yönelik istatistikler elde etti.

Buna göre, çalışanların yüzde 66'sı siteyi 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret ederek, farklı bir iş arama sürecini mesai saatleri içerisine konumlandırıyor.

Araştırmaya göre, Pazartesi ve Salı günleri hem iş arayanlar, hem de ilan yayınlayan firmaların en çok verimli olduğu günler. Adaylar en çok başvuruyu öğle yemeğinin ardından saat 14.00 ile 16.00'da yaparken, firmalar ilan yayınlama konusunda adaylardan daha erken davranıyor. Adayların yaklaşık yüzde 34'ü ise cep telefonundan iş arıyor.

SİTEYE ORTALAMA 10 DAKİKA ZAMAN AYRILIYOR

Eleman.net, iş arayanların yanı sıra üyesi olan firmalar aracılığıyla elde ettiği verilerle sektöründe fark yaratmaya devam ediyor. Eleman.net'in 2 milyon bireysel ve 190 bin kurumsal üyesi aracılığıyla elde ettiği veriler, iş arama konusunda verimliliğe ilişkin ip uçları veriyor. Bu verilere göre, çalışanların yaklaşık yüzde 18'i çalışırken yeni bir iş arıyor. Bu kesim için Pazartesi ve Salı günleri verimli geçiyor. Yeni iş ilanları ağırlıklı olarak Pazartesi ve Salı günleri saat 12.00 ile 15.00 arasında yayımlanırken, adaylar öğle yemeğinin ardından iş aramaya yoğunlaşıyor. İş aramaya günde ortalama 10 dakika zaman ayıran adayların yaklaşık yüzde 34'ü mobil uygulama ve mobil site üzerinden sistemi kullanıyor.

"SİTEYİ KADINLAR DAHA ÇOK ZİYARET EDİYOR"

Adaylar Pazartesi ve Salı günleri saat 14.00 ile 16.00 arasında siteyi ziyaret ediyor ve ortalama 10 dakika sitede kalıyorlar. Eleman.net'in üyeleri üzerinden elde ettiği veriler, adayların çalışma durumuna ilişkin de farklı bir projeksiyon çiziyor. Ziyaretçiler arasında kadınların oranı yüzde 53 iken, erkek adaylar yüzde 47'lik dilimi oluşturuyor. Adayların yaklaşık yüzde 18'i çalışmasına rağmen iş aramaya devam ediyor. Yaklaşık yüzde 73'ü ise çalışmayan kesimden oluşuyor. Aktif olarak iş arayan adaylar arasında öğrencilerin oranı yüzde 5'i aşarken, emeklilerin oranı yüzde 1,46'da kalıyor.

"ADAYIN VE FİRMANIN BİRLİKTE GEÇİRDİĞİ ZAMAN ÖNEMLİ"

İnsan kaynakları alanında uzman bir platform olarak iş aramada firmalar ve adayların gözünden verimliliğe dair ve en güncel verileri ortaya koyduklarını ifade eden Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, iş aramada en yoğun ve verimli günlerin haftanın ilk günleri olduğunu altını çizdi. Duyarlar, konuya şu sözlerle açıklık getirdi:

"Mavi yaka ve ara kademede lider bir insan kaynakları sitesi olarak firmaları ve adayları aynı platformda bir araya getiriyoruz. Bu konuda verimlilik esası çok önemli bir faktörü oluşturuyor. İlan yayınlanmaya ilişkin istatistiklere baktığımızda firmaların adaylardan daha erken davrandığını görüyoruz. Firmaları ve iş arayanları aynı zaman diliminde bir araya getirmek, karşılıklı olarak güncel ilan paylaşımında bulunmak için çok büyük bir öneme sahip. Bu noktada adayın ve firmanın sitemizde geçirdiği zaman kadar, birlikte geçirdiği zaman bizi verimliliğe götüren en büyük etkeni oluşturuyor."

"SİTEYE HER GÜN 34 BİN BAŞVURU YAPILIYOR"

Eleman.net'te bir günde yaşananları içeren tablonun, firmalar ve iş arayanlara dair güncel veriler ortaya koyduğunu vurgulayan Duyarlar, şu bilgileri verdi:

"Sitemizde her gün ortalama 670 ilan yayınlanırken, buna karşılık 34 bin başvuru yapılıyor. Her gün bin 500 yeni özgeçmiş bünyemize eklenirken, 270 kişi Eleman.net aracılığıyla iş sahibi oluyor. Yine her gün 3 bin 200 firma, 32 bin adayın özgeçmişini inceliyor. Bunların bin 600'ü ise mülakata davet ediliyor."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title