Haberler

Çalışanlara İnteraktif İş Güvenliği Eğitimi

Güncelleme:

İş Güvenliği Haftası nedeniyle geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 4 gün süren iş sağlığı ve güvenliği eğitimine, personelin tamamı katıldı.

Osmangazi Belediyesi, iş güvenliğinin önemine dikkat çekmek, çalışanların iş güvenliği konusundaki farkındalığını arttırmak için "İşte Hayat Var" adıyla interaktif bir iş güvenliği eğitimi düzenledi.

Osmangazi Belediyesi İş Güvenliği birimi tarafından, Oda Eğitim İnteraktif tiyatro ekibi işbirliği ile gerçekleştirilen interaktif iş sağlığı ve güvenliği eğitim programına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerek sahada, gerekse ofiste yoğun bir şekilde çalışan personelin sağlık ve güvenliğinin, kendileri için her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Personele verilmesi gereken iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini daha keyifli hale getiren interaktif eğitimin, kullanılan drama tekniği ile daha öğretici ve akılda kalıcı bir eğitim olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Sahada ve büroda çalışan personele iş sağlığı ve güvenliği kültürü, ofis ergonomisi, güvenlik ve sağlık işaretleri, meslek hastalıkları, kişisel koruyucu donanım kullanımı ile, acil durum planı, ilk yardım, yangın ve benzeri konularında bilgiler aktarıldı. Her birimdeki arkadaşların karşılaştığı sorunlar farklı farklı olabilir ancak, bu şekilde bir eğitim süreci ile günün şartlarını takip eden, kendimizi de günün şartlarıyla bütünleştirmiş bir çalışma ortamı olsun istiyoruz. Bu amaçla bu eğitimleri düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Çalışmış olduğumuz kurum son derce önemli bir kurum. Çalışmalarımızı vatandaş bizim için varmış gibi değil, biz vatandaş için varmış gibi düşünerek gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Zaman zaman esprili sahneleri de içeren "işte Hayat Var" isimli interaktif tiyatro oyunu, Osmangazi Belediyesi çalışanlarına da "Siz olsaydınız ne yapardınız? sorusuyla sahne deneyimi yaşattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title