Haberler

Çalışan Anneler İçin 'Esnek İş Saati' Hükümet Programında

Güncelleme:

Hükümet programında kadın çalışanlar için önemli düzenlemeler yer alırken, sıra uygulamada. Çalışan annelere işe erken gelip, erken çıkma esnekliği sağlanabilir.

Hükümet kadın istihdamını artırmaya ve çalışma hayatında önüne çıkan engelleri azaltmaya yönelik projelerine devam ediyor. Programda sinyalleri verilen esnek çalışmayla ilgili düzenlemeler de bu kapsamda hayata geçmeyi bekliyor. Hükümet, çalışan annelerin iş saatleriyle çocuklarının okul saatlerinin uyumlaştırılması ve engelli çocuğu olan ebeveynlerden birine, çocuğunun okulu tatil olduğunda izin hakkı tanınmasını içeren iki büyük yenilik için çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan öneriler kapsamında anneler sunulması planlanan yeni destekler şöyle:

İŞE 1 SAAT ERKEN GELEN...

Saat 17:00'de mesaisi biten ve çocuğunun okul çıkışına yetişemeyen anneler bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyor. Annelere sabah işe bir saat erken gelerek veya öğle tatili kullanmayarak, bir saat erken çıkma imkanı verilecek. Bu sayede çocukla anne arasındaki 'saat farkı' kalkacak.

ENGELLİ ANNESİNE TATİL

Bir diğer kolaylık da, kış mevsiminde engelli çocuğu olan ailelere yönelik. Kar yağışında yapılan okul tatillerinde engellilerin gittiği özel eğitim kurumları da tatile giriyor. Bakanlığın sunmayı planladığı yeni öneriye göre, kar tatili gibi günlerde engelli çocuğun anne veya babasından birine de izin hakkı tanınması gündeme gelecek. Doğum sonrası part-time çalışma kadınlara yönelik en önemli çalışmalardan biri de doğum sonrası sağlanacak kolaylıklar. Geçen dönem hayata geçirilemeyen bir düzenleme, kadınlara doğumdan sonra part-time çalışma hakkı öngörüyordu. Kadınların birinci doğumdan sonra 2, ikinciden sonra 4 ve üçüncüden sonra 6 ay part-time çalışıp tam ücrete hak kazanmasına yönelik taslak hazırlanmıştı. Ancak konu rafa kalkmıştı. Bu düzenleme hükümet programına tekrar girdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

memur anne:

öğle tatili kullanmayarak açlıktan ölecekmi yani anne ne saçmalık. kilitli olan dairede 1 saat oturmanın mantığı ne? bumu çözüm yada 7 de gelip daireyi açıp kalorifermi yakacak köylü bile 7 de şehre gelmiyorken çocuklu çalışsan memur anne ne yapacak saçma sapan. .

19
0
yanıtYanıtla
hıyarto:

bu ülkede işsiz ac perişan yok. . tek derdimiz memurun rahatı

5
9
yanıtYanıtla
mecbur:

peki fabrikalarda çalışan kadınlar anne degilmi onlara neden kolaylık tanınmıyor tek kadın tek anne mumurlarmı acaba sorarım neden bu ayrımcılık?

8
0
yanıtYanıtla
kedi:

dünyanın en zor işi tc de memur olmak, , , gördüm sırtında taş taşıyorlar, , yazık onlara

2
3
yanıtYanıtla
saçma:

Bu nasıl saçma sapan bişey yaa esneklik mi zorluk mu? Sabah erken işe gelen anne çocuğu okula 7 demi bırakacak. Bu esneklik değil dahada zora sokma bence. .

4
0
yanıtYanıtla
celo:

inşallah rusya gelirde biter memurluk, , vatandaş arasında ya eşitlik ya eşitlik, , , rusyada bir öğretmen bir ay çalışır bir ay evine gider boşta kalan öğretmen çalışır devir dayım usulü, , bizde memur bi atanır emekli olana kadar çıkmaz statü hukuku, , devletinde varı yoku memuru diğerleri insan değil mi, , , yazık değilmi, , tarımda çapa yapan kadında anne, , atanamayan insanlarda anne evladı, , ,

0
4
yanıtYanıtla
gırıgırına:

bence kadının çalışmasını değil erkeklerin maaşlarını ve çalışma yaşamını iyilşetirin. yoksa zaten kimse evlenmeyecek. millet çift maaş tek çocuk, zavallı ev anaları da en az 5 çocuk ama tek maaş. . .

3
0
yanıtYanıtla
geri kalmışlık:

sözüm ona esneklil, bu nasıl esneklik? kadın yemesin içmesin erken çıksın, sayın yöneticiler siz bu durumda olsaydınız ne düşünürdünüz?? bu kolaylık mı? özel sektorlerde neden kreş açtırma zorunluluğu yok? buna bir iyileştirme getirin bakalım. . . .

3
0
yanıtYanıtla
haktan:

akp açıkladı memura erken emeklilik vs vs tabi haklılar zaten bunlar çok yıpranıyorlar maden işçilerinden fazla, taşeron kaynakçılarından fazla, inşaat sıvcısından fazla, 12 yaşında tarımda çalışan çocuktan fazla ne yapsın zavallılar, , , , çocuk parası, izni. esneklik, , , vs vs vs yahu bizden memurunuza secde etmemizide isteyecekmisiniz ?. . . . allah kahretsin sizi

1
1
yanıtYanıtla
celo:

atanamayan işsizlere iş verecen mi onuda söyle gözün mü görmedi

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title