Haberler

Çakıcı İçin 18-24 Yıl Hapis İstendi

Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Elebaşı Alaattin Çakıcı'nın, Bebek'te Tevfik Nurullah Ağansoy'un da Aralarında Bulunduğu 4 Kişinin Öldürülmesine İlişkin Yargılandığı Davada, 'Haksız Tahrik Altında Tasarlayarak İnsan Öldürtmeye Azmettirmek' Suçundan 18 ile 24 Yıl Arasında Hapis Cezasına Çarptırılması İstendi.

Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın, Bebek'te Tevfik Nurullah Ağansoy'un da aralarında bulunduğu 4 kişinin öldürülmesine ilişkin yargılandığı davada, ''haksız tahrik altında tasarlayarak insan öldürtmeye azmettirmek'' suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Alaattin Çakıcı katıldı. Hakkında yakalama emri bulunan Kamil Özkılıç ise yakalanamadığı için duruşmada hazır edilemedi.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay, Alaattin Çakıcı'nın ''haksız tahrik altında tasarlayarak insan öldürtmeye azmettirmek'' suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını, yakalanamayan sanık Kamil Özkılıç'ın dosyasının ise ayrılarak hakkındaki yakalamalı halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mütalaaya ilişkin söz alan Alaattin Çakıcı, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti hala hapishanede yatmamı istiyorsa boynumuz kıldan ince. Devlet daha yatmamı istiyorsa kuzu kuzu yatarım. Ama bu kuzu kuzu yatmak kurallara uymak anlamında. Devlete karşı boynumuz kıldan ince, ama kedi gibi yatmam. Hakkımda vereceğiniz karar ister olumlu, ister olumsuz olsun, kanuni ve vicdani açıdan rahatım. Canınız sağ olsun'' dedi.

Sanık avukatlarına son savunmalarını hazırlayabilmeleri için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Bu arada, Alaattin Çakıcı'nın ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' ve ''Türkbank ihalesine fesat karıştırmak'' suçlarından yargılanmasına da İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Yüce Divan'da görülen ve karara bağlanan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve arkadaşları hakkında verilen hükme ilişkin gerekçeli karar ile bazı mahkemelerden istenen dosyaların beklenmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Çakıcı'nın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianamede, Çakıcı'nın ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title