Haberler

Büyükşehir Karla Mücadelesini Sürdürüyor

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz gün il genelinde etkili olan kar yağışından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için yoğun bir şekilde çalışma gerçekleştirdi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, "Fen İşleri Daire Başkanlığımızın ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün araçları gün boyunca karla mücadele etti" diye konuştu.

Manisa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturarak olaylara anında müdahale eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için gün boyunca yoğun çaba sarf etti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ve MASKİ ekipleri kar yağışının etkili olduğu bölgelerde gece geç saatlere kadar çalışma gerçekleştirdi. Gece boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, "Ekiplerimiz kar yağışının etkili olmaya başladığı saatlerden itibaren il genelinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Ulaşıma kapanan yolların tekrardan trafiğe açılmasının yanı sıra hasta, acil durum ve yolda kalma gibi durumlara Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı ekipleri ile MASKİ ekipleri öncelikli olarak yönlendirildi" dedi.

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Kar yağışının gece boyunca devam ettiğini belirten Gençoğlu, "Çalışmalara gece geç saatlerde bir süre ara verildi. Ancak gün doğumuyla beraber tekrardan çalışmalarımıza son hızıyla devam ettik. Şu anda ana yollarda kapalı yolumuz yok. Yola çıkmak durumunda kalan vatandaşlarımızdan yanlarında mutlaka zincir, çekme halatı, takoz ve benzeri malzemeleri bulundurmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

Yolda kalan vatandaşlar ekiplerimizce kurtarıldı

Kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşlara da yardım edildiğini belirten Yılmaz Gençoğlu, "Selendi Çıkrıkçı mahallesinde Pınarlar yol kavşağında aracıyla mahsur kalan Sebahattin Özaydın, MASKİ Genel Müdürlüğü'ne ait iş makinası yardımıyla kurtarıldı. Bunun dışında Demirci'nin Rahmanlar Mahallesi'nde ahşap bir evin çatısında çıkan yangına itfaiyenin ulaşabilmesi için ekiplerimiz mücadele etti. Ayrıca Akhisar'da yolda kalan servis minibüsü de ekiplerimiz tarafından kurtarıldı" şeklinde konuştu. Öte yandan gece boyunca Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri vatandaşların geceyi sokakta geçirmemesi için yoğun çaba sarf etti. 153 Zabıta ihbar hattına gelen telefonlar da değerlendirildi. Bulundukları yerlerden alınan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanesinde konuk edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title