Haberler

Büyükşehir İstasyon Parkı"Nın Yapımına Devam Ediliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince "Büyükşehir İstasyon Parkı"nın yapımı sürdürülüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince "Büyükşehir İstasyon Parkı"nın yapımı sürdürülüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gar Meydanı olarak bilinen ve anıtsal değeri bulunan meydana yeniden canlılık getirmek için Mezarlık Kavşağı'na kadar park yapılmasını içeren projenin ilk etabının yaz aylarında tamamlanması hedefleniyor.

Toplam alanı 72 bin metrekare olarak belirlenen parkın, 27 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Kent genelinde vatandaşların dinlenebileceği yeşil alanların çoğaltılması için çalışmalar sürecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Büyükşehir İstasyon Parkı" adı verilen parkın Şehitkamil ilçesinin kalbi olacağını belirtti.

Terk edilmiş lojmanların yeniden restore edileceğini kaydeden Şahin, parkın içerisinde yeni yaşam alanları da kuracaklarını aktardı.

Başkan Şahin, "Engelli vatandaşlar için Engelsiz Yaşam ve Destek Merkezi, Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi, kreş, müze kütüphanesi, macera parkı, süs havuzları ve su oyunları, fitness alanı, koşu ve yürüyüş yolları, basketbol, voleybol ve mini halı saha, çocuk oyun parkları, kafeterya, dinlenme alanlarıyla büfe-satış birimleri yer alacak.

Parkın ilerleyen zamanlarda diğer etaplarıyla bütünleşince İpek Yolu güzergahı boyunca Gaziantep halkına kazandırılmış en nitelikli park ve meydanlardan biri haline gelmesi hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Politika Güncel Haberler

title