Haberler

Büyükşehir'in Sultanları Lige Damgasını Vuracak

Güncelleme:

Yeni sezon ve Challenge Cup hazırlıklarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı'nın Baş Antrenörü Emin İmen takımından emin.

Voleybolculara güveninin tam olduğunu söyleyen İmen, yeni sezonda sporseverleri heyecanlandıracak maçlar oynayacaklarını ve Ekim ayında lig başladığında takımın gücünü herkesin göreceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye spor Kulübü Voleybol Takımı Baş Antrenörü Emin İmen, takımına çok güvendiğini söyleyerek, 2009 yılında görevi teslim aldığı dönemde takımın bölgesel ligde olduğunu hatırlatarak, "Ben öncelikle hazır bir takımı aldığım için çok mutluydum. O güne kadar takıma emeği geçen herkese teşekkür ettik ve biz onun üzerine koyarak gitmek zorundaydık. 2009 yılında başladığımız Bursa Büyükşehir Belediye spor Kulübü Bayan Voleybol Takımı serüvenini hemen hemen 5 yıl içerisinde büyük bir aşama ve uzun bir yol kat ettik. Takımımız, şu an Avrupa kupalarını oynar duruma geldi" diye konuştu.

Bu sürecin kolay olmadığını çok çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Büyükşehir Belediye spor Kulübü Başkanı Recep Altepe olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin desteğini alarak başarılara ulaştık. Bursa'nın spor kenti kimliğine katkı koymamız gerektiğinin bilinciyle ve sorumlulukla çalıştık" dedi. İmen, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile Voleybol Şube Sorumlusu Taha Aydın, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile uzun yıllar milli takımda oynamış ve önceki federasyonda As Başkanlık görevinde bulunmuş olan Ersin Yılmaz'ın da takıma büyük destekleri olduğunu sözlerine ekledi.

"İlk yıl deneyim yılıydı"

Takımın her yıl kademe kademe lig atlayarak bugünkü konumuna kavuştuğunu ifade eden İmen, "Genellikle birinci lige yeni çıkmış takımlar çok sıkıntı yaşar ama biz o sıkıntıyı yaşamadan ilk yılın sonunda Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandık. Ben ilk yılı bir deneyim yılı olarak görüyorum. Bu yıl biraz daha ileri gitmeyi hedefliyoruz, Challenge Cup'ta finale kadar gitmek adına çok umutluyum. Bundan dolayı kadromuzda bazı değişiklikler yaptık. Giden arkadaşlara da çok teşekkür ediyoruz, buraya kadar gelmemizde çok emekleri oldu. Ancak bu yıl kadroda bazı değişiklikler yaparak yeni kadromuzu kurduk" dedi.

Bursa'da başlayan ön hazırlıktan sonra Bulgaristan'da 12 gün kamp yaparak sezona hazırlandıklarını anlatan İmen, "Kamp sürecinde yoğun bir programımız vardı, oyuncularımızı teknik ve fizik olarak hazırladık. Kamp sonunda BK Maritza takımının düzenlemiş olduğu turnuvaya katıldık. Turnuvayı mağlubiyet almadan birinci bitirdik. Çok gurur verici bir durum" şeklinde konuştu.

"Dünyanın en iyi voleybol ligleri Türkiye'de"

Yeni bir takım olmanın dezavantajlarını daha fazla hazırlık maçları yaparak aşacaklarına inandığını söyleyen İmen, "Türkiye Ligi artık bana göre dünyanın en iyi ligi. Dünyanın en iyi oyuncuları şu an bizim liglerimizde oynuyorlar. Tabii bütçe olarak, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve Galatasaray bizim bütçemizin çok çok üzerinde ve kadroları dünya yıldızları ile dolu. Ancak biz onların hemen ardından geçen sezon ligi 5. bitirerek bana göre iyi iş çıkardık. Bu yıl da hedefimiz, bu sıralamadan aşağıda değil. Bu yıl da ligi ilk 4 içinde bitirmeyi hedefliyor ve iki yıldır katıldığımız Avrupa kupalarını alışkanlık haline getirip Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Sporseverleri heyecanlandıracak maçlar oynayacağız"

İlk yılda Avrupa kupalarında tecrübe eksikliğinden dolayı elendiklerini söyleyen İmen, "Bu yıl daha deneyimli bir takımız. Geçen seneden daha güçlüyüz ve bu sene Avrupa kupalarında finale kadar gitmek istiyoruz. Bunu da başarabilecek kapasitede bir takımız" dedi.

Türkiye'deki futbol tutkusunu hatırlatan İmen, "Ülke olarak futbolla yatıyor, futbolla kalkıyoruz. Biraz daha agresif oyunları seviyoruz. Biz bu yıl seyircileri heyecanlandıracak ve onları mutlu edecek müsabakalar oynayacağız" diyerek Bursalı sporseverleri voleybol maçlarını izlemeye davet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bursa Büyükşehir Belediyespor Büyükşehir Belediyespor Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title