Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Suriyeli Sığınmacılara 5 Tır Dolusu Yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere hazırlanan 5 TIR dolusu yardım malzemesi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gönderildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere hazırlanan 5 TIR dolusu yardım malzemesi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gönderildi.

Gıda maddeleri, bot, kaban, battaniye ve temizlik maddeleriyle dolu 5 yardım TIR'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı'nın katıldığı bir törenle AKM alanından Ceylanpınar'a gönderildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'teki yoksul ve dar gelirlilere yaptığı yardımların yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında, doğal afetlere uğrayan insanların yardımına koşarken şimdi de iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve sınır boylarında iskan edilen Suriyeli Sığınmacılara yardım elini uzattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Suriyeli Sığınmacılar için Ceylanpınarı'na gönderdiği 5 TIR dolusu yardım malzeme içinde, 5'erli koliden oluşan her birinin toplam ağırlığı 57 kilo 1400 koli bulunuyor. Bu gıda ve temizlik malzemesi kolilerinin içinde, zeytin, peynir, salça, makarna, sıvı yağ, un, arpa şehriye, çay, reçel, helva pirinç, kuru fasulye, nohut, bulgur, kuru üzüm, banyo sabunu, tuvalet sabunu, bulaşık deterjanı ve çamaşır deterjanı yer alıyor.

5 Yardım TIR'ı içindeki bu gıda ve temizlik malzemelerinin yanı sıra, Suriyeli sığınmacılar için 7 bin 500 adet deri bot, 7 bin 500 adet kaban ve 2 bin adet yün battaniye de Ceylanpınar'a gönderildi.

5 TIR dolusu yardım malzemesinin Ceylanpınar'a gönderildiği törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projeleriyle dünyada 1 numara olduğunu ve diğer belediyelere örnek olduğuna dikkat çekerek, Suriyeli Sığınmacılara yapılan yardımında bir insanlık vazifesi olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin öncelikle Ankara'da yaşayan Suriyeli sığınmacı 2 bin 800 aileye mensup 20 bin kişiye yaptığı gıda maddesi, günlük taze ekmek, kömür, soba, battaniye, yatak, kanepe, bot, kaban yardımlarının ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli devam ettiğini hatırlan Asım Balcı, "Daha önce yine Suriyeli Sığınmacıların yaşadığı Kilis ilimize 70 ton gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı. Ayrıca Hatay İlimize bağlı Yayladağı İlçemizde bulunan Suriyeli Türkmen Mültecilerimize 15 ton gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı" dedi.

Şimdi de yardım sırasının Ceylanpınar'da yaşama mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılara geldiğini ifade eden Asım Balcı, "Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin almış olduğu karar doğrultusunda 5 TIR dolusu yaklaşık 125 tonu bulan gıda maddesi, temizlik maddesi, bot, kaban, battaniyeden oluşan 1. Parti yardımlarımız yola çıkıyor. Bundan sonra da ülkemize sığınan Suriyelilere yardımlarımız Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda dönem dönem yapılmaya devam edecek" diye konuştu.

Törenin ardından yardım TIR'ları Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, belediye bürokratları ve çalışanların uğurlamasıyla Ceylanpınar'a hareket etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Asım Balcı Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title