Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Otoparka Şafak Operasyonu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, sözleşmesi halen devam eden Şehitoğlu Otoparkı’nın girişini dün gece yarısı kazıp, kum ve kaldırım koyarak kapattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, sözleşmesi halen devam eden Şehitoğlu Otoparkı'nın girişini dün gece yarısı kazıp, kum ve kaldırım koyarak kapattı.

Dün akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait ancak özel bir şirkete kiralanmış ve sözleşmesi devam eden Şehitoğlu Otoparkı'na gelen zabıta görevlileri, otoparkın boşaltılmasını ve buranın yıkılarak otobüslerin indirme, bindirme yeri olacağını ifade ettiler. Ellerinde UKOME kararı bulunan ekiplere karşı çıkan otopark sahibi, otopark ile ilgili davanın sürdüğünü ve şu anda mahkeme yada mülkü idare amiri tarafından verilmiş bir yıkım kararının olmadığını ifade ederek polis çağırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kendilerini ilgilendiren bir konu olmadığını, hukuk sürecinin işlediği ve yıkımla ilgili bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine otoparka gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilisi, otopark sahibi ile görüşerek durumu anlattı. Ardından belediye yetkilisi, konunun tam olarak araştırılacağını ve şu anda bir şey yapmayacaklarını ifade ederek, ekipleri geri çekti. Dün nöbetçi İdare Mahkeme'de Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili savunma vermesini ve 5 günlük bir süre verilmesi için karar aldı.

Ancak sabah saatlerinde işe gelen çalışanlar, otoparkın girişinin kazıldığını, kum ve kaldırımlar konularak şerit çekilmiş şekilde bulunca şoka girdi. 'Büyükşehir Belelediyesi çalışıyor' tabelasının da bulunduğu yerden giriş yapamayan müşterilerde, olaydan olumsuz etkilendi. Konuyla ilgili açıklama yapan otoparkın avukatı Halil Demir, "Bu yapılan hukuksuzluktur. Burayla ilgili dava halen sürmektedir. Hatta dün akşam nöbetçi İdare Mahkeme Büyükşehir Belediyesi'nden savunma istemiştir ve 5 günlük bir süre vermiştir. Bizim sözleşmemiz vardır ve burayla ilgili ne mahkemenin ne de mülkü idare amirinin yıkım kararı yoktur. Biz şu anda mağdur olmuş durumdayız. Bizim yürütmeyi durdurmak için açtığımız dava da sürüyor. Mahkeme sürerken hiçbir şekilde buraya müdahalede bulunulamaz. Elinde senin yıkım kararın varsa gelir yıkarsın ama diğer türlü dokunamazsın. Biz hukuk yoluyla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Çünkü biz haklıyız. Buranın kirasını bile peşin yatırmışız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title