Haberler

Büyükhatipoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Mı Oluyor?

Güncelleme:

ŞUSKİ Genel Müdürüyken dönemin belediye başkanı Güvenç tarafından görevden alınan Uğur Büyükhatipoğlu'nun da Bakanlıkta görevlendirileceği öne sürüldü.

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na geçtiği günden bu yana bürokratlarını her gün adeta hop oturtup hop kaldırıyor.

Bakanlıktaki bürokratlar her sabah işe geldiklerinde görevlerinden alınma korkusunu yaşarken, özellikle Eski Bakan Eker'e yakın isimler bir bir makamlarından olmaya devam ediyor.

En tepedeki genel müdür ve yardımcılarından başlayan görevden almalar, daire başkanlıkları ve şube müdürlükleriyle ilerleyerek çok kişiyi makamından edecek. Bu gidişlerin ardından bir de gelişler oluyor bakanlığa…

Bu gelişlerden Urfalılar da nasiplenmek istiyor. 100'e yakın Urfalı bürokrat, Bakan Çelik'in kendisini bakanlıkta iyi bir yere ataması için kulis yapıyor. Uğur Büyükhatipoğlu'nun da geçeceği konuşulan bakanlıkta Urfalı olmayan ama Urfa'dan resmen atanan sadece Harran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut var.

EKER'İN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYDI

1 Kasım seçimlerinden sonra kurulan 64'üncü Hükümet'te yaşanan Bakanlık değişikliği bürokratlara da yansıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak göreve gelir gelmez görevden almalar konusunda büyük operasyon başlatan Faruk Çelik, ilk etapta TİGEM, TMO, Tarım Reformu ve Gıda Kontrol Genel Müdürü ile Destek Hizmetler Daire Başkanını görevden aldı. Uzun yıllardır Mehdi Eker'in bakan olarak görev yaptığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında, aralık ayının başlarında en üst düzey bürokratlar bir bir görevlerinden el çektirildi. TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, TMO Genel Müdürü Mesut Köse, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol ve Destek Hizmetler Daire Başkanı Ali Çakır görevlerinden alındı. Görevden alınan üst düzey bürokratların eski Bakan Mehdi Eker'in en yakın çalışma arkadaşları olması dikkat çekiyordu. Üstelik görevden almaların bu isimlerle sınırlı kalmayacağı da Ankara kulislerinde konuşuluyordu.

BAKANLIK, 'BAYRAK DEĞİŞİMİ' DİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında üst düzey görevden almalar bu kadarla da sınırlı kalmamış ikinci dalga bir ay sonra gelmişti. Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde üst düzey isimlerle birlikte Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral görevden alındı. Tarım Reformu Genel Müdür yardımcıları Mehmet Şahin, İlkay Kılıç ve Ümit Bingöl ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak da görevden alınan isimler oldu. Daire Başkanlığı düzeyinde görevden almalar ise ara ara devam ederken, bu dalganın şube müdürlerine de yansıyacağı biliniyor. Bakanlıktan gelen bilgilerde, üst düzey bürokratların tamamına yakını değişeceği yönündeydi. Ayrıca bu görevden almaların başarısızlıklar nedeniyle olmadığı, bir bayrak değişimi neticesinde ortaya çıktığı da bakanlık yetkililerinin yakın çevrelerine verdiği bilgilerdi.

BAKAN ÇELİK, KOLTUKLARI DOLDURUYOR

Bakanlık Destek Hizmetler Daire Başkanlığına Ali Çakır'ın yerine Vedat Çatakçı, TMO Genel Müdürlüğü'ne Mesut Köse'nin yerine Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan, Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne Gürsel Küsek'in yerine Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, TİGEM Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Halis Bilden'in yerine Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karayama getirilmişti. Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığına da Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok atanmıştı.

HANGİ URFALILAR ATANACAK?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'e geçmesiyle Şanlıurfalılara adeta gün doğdu. Çok sayıda Urfalı bürokrat bakanlıkta iyi bir yere atanmak için torpil arıyor. Sayılarının 100'e yakın olduğu öğrenilen Urfalıların tıpkı aday adaylık sürecindeki gibi hepsinin kendi kendisine bir şans tanıdığı ve Ankara'yı mekan tuttuğu belirtiliyor. Bugüne kadar ise sadece Harran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut, BakanFaruk Çelik'e danışman olarak atandı. O da Urfalı değil.

BÜYÜKHATİPOĞLU DA GEÇİYOR

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürüyken 2014'te dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından görevden alınan Uğur Büyükhatipoğlu'nun da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına geçeceği öne sürüldü. Kulis bilgilerine göre, Urfalı olan Büyükhatipoğlu, bakanlıkta bir birimin genel müdür yardımcılığına getirilecek. Atama yazışmasının bakanlıktaki tüm aşamalardan geçtiği sadece Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzası aşamasına gelindiği öğrenildi. Büyükhatipoğlu, geçen yıl yine Faruk Çelik tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yatırımlar Başkanlığında Daire Başkanlığına atanmıştı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title