Haberler

Büyükerşen: "Sandık Torbasını Kaçıran Birisi Yakalandı ve Bir Odaya Kapatıldı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 3 dönemdir büyük oy farkıyla almış oldukları seçimleri bu seçimde de rahatlıkla almak üzere olduklarını belirterek, “Ama bunun engellenmesi için bir takım klasik oyunlar oynanıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 3 dönemdir büyük oy farkıyla almış oldukları seçimleri bu seçimde de rahatlıkla almak üzere olduklarını belirterek, "Ama bunun engellenmesi için bir takım klasik oyunlar oynanıyor" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Büyükerşen, adliye binasının olduğu semt dahil Eskişehir'in 9 büyük mahallesinde elektriklerin kesildiğini söyleyerek, "Hem de öyle bir zamanda kesildi ki tam sandıklar açılmış, oylar sayılmaya başlanmıştı, tutanağa bağlanacaktı ve ıslak imza altına alınacaktı. Ancak elektrik kesintileri nedeniyle bunlar yapılamadı. Eskişehirliler bunun ne demek olduğunu çok iyi bildikleri için protesto etmek amacıyla evlerinin balkonlarından, camlarından tas, tava ne varsa çalmaya başladılar. Elektrikler bazı yerlerde geldi, bazı yerlerde geliyor, bazı yerlerde tekrar gidiyor" diye konuştu.

"1187 NUMARALI SANDIĞIN TORBASINI HIRSIZLIK ŞEKLİNDE KAÇIRIRKEN BİRİSİ ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN YAKALANDI"

Bir sandık torbasını bir kişinin götürmeye çalışırken yakalandığını iddia eden Büyükerşen, "Bu arada yine Eskişehir'in bir büyük mahallesinde, Gültepe Mahallesi'ndeki büyük bir okulumuzda sandık yoğunluğu olan bir okuldu. Orada 1187 numaralı sandığın torbasını, yani sayımı yapılmış, tutanağı konmuş bir vaziyetteyken alıp kaçarken, hırsızlık şeklinde kaçırırken birisi arkadaşlarımız tarafından yakalandı ve bir odaya kapatıldı, kilitlendi. Emniyete haber verildi. Bir süre sonra emniyetten polisler geldi, avukatlarımız da gittiler. Şimdi ifadesini alıyorlar orada. Yani oy hırsızlığı dahil, elektrik kesintisi biliyorsunuz bir de bütün partilerin bilgisayar sistemleri var. Bütün sandık sonuçlarını alabilmek için. Elektrik kesintileri tabi onları da çökertiyor ne yazık ki, büyük bir karışıklık oluşturuldu" ifadelerini kullandı.

"AÇIK ARA FARKLA ESKİŞEHİR'DE 3 BELEDİYEYİ DE ALACAĞIZ"

Büyükerşen, Eskişehir'deki 3 belediyeyi de alacaklarını söyleyerek, "Buna rağmen bu elektrik kesintilerinden ve bu hırsızlık olayından önce bize gelen bilgiler ki; onlar sayımları yapılmış, tutanakları tutulup imzalanmış ve sınıf kapısına asılmış sandıklardı. Onlardan arkadaşlarımız hepsi cep telefonuyla fotoğraflarını çektiler. Oradan gelen bilgiler de gösteriyor ki, açık ara AKP'den öndeyiz. Biliyorsunuz Tayyip Bey, geçmişteki 3 seçimdir hep Eskişehir'i alacağım diye tutturmuştur. Kendisini hiç yormasın. Bu sefer de açık ara farkla Eskişehir'de 3 belediyeyi de alacağız" şeklinde konuştu.

Büyükerşen, adliyede ışıkların geldiğini öğrenmiş bulunduklarını öğrendiklerini de aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"AKP Eskişehir Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da adliyeye gittiğini haber aldık. Bizim arkadaşlarımız ve avukatlarımız da adliyeye gittiler." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title