Haberler

Büyükekşi: "2017'de Dünya Açısında Tek Risk; Trump"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükekşi, bir gazeteciden gelen "2017 yılında olası riskler neler olabilir '" sorusuna "2017 yılında dünya açısında tek bir risk olabilir. O da Trump'ın ne yapacağını kimse kestiremiyor. Şimdi koltuğa oturacak nasıl bir politika belirleyecek. Ekonomi yönetimi ne yapacak '" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Büyükekşi, bir gazeteciden gelen "2017 yılında olası riskler neler olabilir'" sorusuna, ABD'de başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Donald Trump'ı işaret ederek cevap verdi. Büyükekşi, "Trump'ın ne yapacağını kimse kestiremiyor. Şimdi koltuğa oturacak nasıl bir politika belirleyecek. Ekonomi yönetimi ne yapacak' Aşırı Başta Meksika'ya karşı yaptırımlardan bahsediyor. Kendi ülkesindeki otomotiv sektörünün çok sıkıştırıyor. Dünya ekonomisi açısından Çin ile ilişkilerinin nasıl olacağı önemli. Trump'ın alacağı kararlarla ilgili dolar/euro arasındaki parite ne olacak? Yani bu 1'lere gelecek mi gelmeyecek mi? Bunlar belki etkili olabilir" diye konuştu.

" Merkez Bankası'nın son yaptığı uygulamaları da destekliyoruz"

Büyükekşi, Merkez Bankası'nın dövizin yükselişini durdurmak amacıyla attığı adımları desteklediklerini belirterek "Birçok ihracatçının yatırımı var. Döviz bazında borcu var. Onun için istikrar olması son derece önemli. Ülke ekonomisine güven ve istikrar bizim olmazsa olmazımızdır. Güven ve istikrar olursa Türkiye'nin önü çok açık. Biz Türkiye'nin potansiyeline güveniyoruz. Özellikle Merkez Bankası'nın son yaptığı uygulamaları da destekliyoruz. Biz şuandaki kurun seviyesinin de yüksek olduğunu düşünüyoruz. Şuanda olması gereken rakamları 3,50 civarında olmasını öngörüyoruz. 3,50'nin ihracat açısından rekabet edici bir kur olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"Büyüme ile ilgili beklentimiz yüzde 3,1, enflasyon tahminimiz de yüzde 9"

Büyükekşi gelen bir soru üzerine 2017 yılında büyüme ve enflasyon tahminlerini de açıkladı. Büyükekşi: "Büyüme ve enflasyon tahmini ile ilgili biz her üç ayda bir ihracatçı eğilim anketi yapıyoruz. O rakamları sizinle paylaşacağız. Şuandaki söyleyeceğimiz ihracatçıların görüşü değil bizim görüşümüzdür. Bizim büyüme ile ilgili beklentimiz yüzde 3,1, enflasyon tahminimiz de yüzde 9. Biz enflasyonun biraz artacağını öngörüyoruz" şeklinde konuştu. Büyükekşi son olarak şunları kaydetti: "2017 yılında inşallah bir olumsuz olmaz. 2016 yılında Türkiye'nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Biz hep şöyle diyorduk; 1980'deki darbeden sonra bir daha darbe girişimi olmaz. Malesef Türkiye bunları yaşadı. Ekonomi, biliyorsunuz beklenti yönetimidir. Biz de o yüzden 2017 için olumsuz birşey düşünmüyoruz ve daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Büyükekşi Merkez Bankası Donald Trump Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title