Haberler

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenlerle kutlandı.

Adana'daki törenlere, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başlandı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden törende, Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, halkın bayramını kutladı.

Kurmay Yüzbaşı Kenan Yıldırım, konuşmasında, Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli aşama olan bu zaferin, esaret altına alınmak istenen ulusun kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük örneğini teşkil ettiğini söyledi.

Bu zaferi, Türk milletinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve beraberlik ruhu içerisine dünyanın en güçlü ordularına karşı elde ettiği sarsılmaz azim ve inancın zaferi olarak nitelendiren Yıldırım, "Mazisi şan ve şeref dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Çünkü bu zafer, Türk Milleti'nin fedakarlığını, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kez daha altın harflerle yazmıştır" dedi.

Halk oyunu ekibinin gösteri sunduğu tören, askeri birliklerin geçit resmiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Mersin -

Mersin'deki törenlerde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende, Vali Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, halkın bayramını kutladı.

Törene, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, Atatürk Anıtı önündeki törenden önce CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) çelenklerinin alana sokulmasına polis izin vermedi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın araya girmesiyle çelenkler tören alanı içinde, protokol tribünü yanında bekletildi. Protokolün çelenk sunmasının ardından CHP İl Başkanı Faruk Akar ile ADD ve ÇYDD temsilcileri, çelenklerini anıta bıraktı. Bir süre sonra da İl Başkanı Akar CHP çelengini, polisler de diğer 2 çelengi anıtın önünden aldı.

Hatay -

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende Doğan, Valilikte tebrikleri kabul etti.

Atatürk Caddesi'nde devam eden törende, öğrenciler şiir okudu, halkoyunu ekibi gösteri sundu.

Osmaniye -

Osmaniye'de de Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Vali Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara, vatandaşların bayramını kutladı.

Tören, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı, Emniyet Müdürlüğü zeybek ekibi ve Atatürk Gençlik Merkezi halkoyunu ekibinin gösterisinin ardından resmi geçitle son buldu. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Osmaniye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title