Haberler

Bursaspor Kongre Kararı Aldı

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, 16-23 Mayıs tarihlerinde yapılmak üzre kongre kararı aldıklarını açıkladı.

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, 16-23 Mayıs tarihlerinde yapılmak üzre kongre kararı aldıklarını açıkladı.

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, kulübün resmi televizyonuna gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sivasspor müsabakasında 3 gol atan Fernandao ile ilgili konuşan Körüstan, "Fernandao çok yoruldu. Tatil yapmadan kupa maçlarını aşırı yoğun olması sebebiyle hepsinde oynadı. Son iki haftada dinlenmiş olması ona yaramış. Hoca 'Fenerbahçe maçına Caja ve Fernandao'yu götürmek istemiyorum' dedi. O zaman ben de toplantıdaydım. Fernandao duygusal bir futbolcu. Caja bu durumu daha mantıklı karşıladı. Fernandao, 'ben oynamak istiyorum' dedi ve birazda duygusallaştı. Hoca ve biz 'bu maçta oynayıp diğer maçlarda performansın düşük olacağına bir maç oynama bundan sonraki müsabakalardaki performansın daha iyi olsun' telkinlerde bulunduk. Onun sonrasında Fernandao'dan güzel bir verim aldık" diye konuştu.

"ÇİFTE STANDART OLMAZ"

Türkiye Kupası'nın yanlış statüde oynandığını dile getiren Körüstan, şöyle devam etti:

"Bir ay içerisinde 10 maç oynadık. Futbolcular son derecede yoruldu. Galatasaray, Eskişehir ve Akhisar gibi takımlarda aynı şeyi yaşadı. Futbolcular yoruldu, performansları bile değişti. Küfür meselesi daha çok maç oynadığımız için dezavantaj oldu. İnşallah iki, üç maçtır yok. Bundan sonra olmamasını umut ediyor ve taraftarlardan bekliyoruz. Bizim Fenerbahçe ile oynadığımız maçta da küfür vardı. Kamera kayıtlarında küfür var, ben de duydum ama Fenerbahçe'ye ceza yok. Çifte standart olmaz. Kayseri'de 4'er saniyeden 3 tane kötü tezahürat var. Bir de hayvan isminin adı geçiyor. Doğru düzgün kimse duymamış ama buna rağmen temsilci yazmış. Benim Fenerbahçe ile derdim yok. Bizim derdimiz, bize uygulanan herkese uygulansın. Biz federasyonu bu konuda destekledik. Yanlış zamanda başlıyorsunuz dedik. 60 dakika ile 6 saniye yapılanı aynı tutuyorsunuz dedik. Bunun derhal düzeltilmesi lazım."

"DEVRE ARASINDA HAKEMLERE MÜDAHALE EDİYORUM"

Kendilerini savunduklarını anlatan Körüstan, şu açıklamaları yaptı:

"Ben devre arasında hakemlere müdahale ediyorum. Galatasaray maçında ve Sivasspor maçında yaptım. Galatasaray maçında 'niye kesiyorsunuz hocam Volkan gidiyor. Avantajımızı niye kestin. Penaltı ne olacak. Biz deplasman takımı olarak geldik buraya, olmaz böyle bir şey' dedim. Sivas'ın üçüncü golü 75-80 santim ofsayt. Yan hakemi bırakın, orta hakemin gözü önünde bunu çözemiyor. Devre arasında hemen aşağıya indim ve 'hocam gol ofsayt siz ne yapıyorsunuz. Bu kadar bariz şekilde nasıl göremezsiniz' dedim. Ama hakaret etmedim. Kurallar çevresinde konuştum. Ses çıkarmazsak olmuyor. Her maçta bu kadar Bursaspor'a olmaz. Futbolcu arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve 'ne olur sahaya 12 kişiyle oynuyormuş gibi çıkın' dedim."

"TEKNİK DİREKTÖR OLMASINA İRFAN HOCADA ŞAŞIRDI"

İrfan Buz'un göreve başladığı süreyi vurgulayan Körüstan, "Christoph Duam'la yollar ayrıldı ve ilk maça çıkacağız. İrfan hocayı çağırdık. Yönetim kurulu toplantı odasında 'hocam bu maça takımını sen çıkaracaksın' dedim. Oda, 'tabi başkanım teşekkür ederim' dedi. Beraber konuştuk. Biz orada teknik direktör arayışlarına başladık. Abdullah Avcı ve Şenol Güneş ve daha başka isimlerle görüşüyoruz. Balic de oldu gibiydi. Ama orada İrfan hocaya, 'bu işler belli olmaz. Daha önceden örnekleri var, bir maçta teknik direktör olup çıkarsın' dedim. Maç bitti, son kararı vereceğiz. Maç bitti hocam ve bizler çok sevinçliyiz. Galatasaray'a karşı İstanbul'da 2-0'dan 2-2'yi yakalamak önemli bir sonuç. 'Hocam biz seninle bir şekilde takımda kalmanı ve devam etmeni istiyoruz. Anlaşacağımız teknik direktörler var. Sen onların yardımcısı olarak kal' dedik. İrfan hocada bize 'başkanım bana ne görev verirseniz hazırım. Gerekirse görev vermeyin. Ben bana verdiğiniz şimdiki görevi yaptım. Çok mutluyum, sevinçliyim, sizleri ve Bursa'yı çok sevdim. Hiç önemli değil' dedi. Ben ondan sonra dışarıya çıktım ve kafam dank etti. Bunu başka biri yapsa Galatasaray'a ile 2-2 kalmışın, suratı değişir, morali bozulur. Ama en ufak tepki yok. Düşündüm, hocamız teknik direktörlüğü hak ediyor. Futbolculara kendini sevdirmiş. Maçtan sonraki konuşmalardan çok güzel tepki alınca otobüsü durdurduk. İrfan hoca ile devam edeceğiz ama nasıl edeceğini bilmiyor. Futbolular İrfan hocayı çok seviyor. Futbolcularla bir teknik direktörün gönderilmesi konusunda kesinlikle konuşmam. Ama 8 hafta kalmış ve bir şeyler yapmamız lazım. O arada yönetici arkadaşlarla da konuştuk. Yönetici arkadaşlarda 'başkan neden başkasını arıyorsun İrfan buz olsa ya' dediler. Sonra bir karar aldık ve futbolculara bunu aktardık. Bir heyecanlandılar ve sevinç gösterileri yaptılar. İrfan hocayı biz çok seviyoruz, bizi tanıyorlar, iletişimimiz çok iyi kariyeri de yeterli' dediler. Bu duruma İrfan hoca da şaşırdı. Çok duygusal anlar yaşandı. Gözyaşı dökenler oldu. Ben futbolcularımdan çok memnunum. Takım maçtan çıktı. Karadan geliyor, yorgun olacaklar. Bunları da düşündük" açıklamasını yaptı.

"BALİC İLE ÇOĞU KONUDA ANLAŞMIŞTIK"

Balic ile ilgili de konuşan Körüstan, "Galatasaray maçı öncesi 'bütün futbolcularım telefonlarını kapatsın, devre arasında telefon falan açılmayacak' dedim. Tam 08.30'da maç başlarken, bizim sitemizde 'Balic ile görüşmelere başlandı diye haber geçilsin' dedim. Futbolcuların bunlardan haberi yok. Balic bana 'başkanı ben maça gitmek istiyorum' dedi. Ben de 'gel beraber seyrederiz' dedim. Balic ile anlaşsak da güzel olabilirdi ama nasip kısmet böyleymiş. Balic, Susic'in yardımcısı ve dünya kupasına gidiyor. Çoğu konuda onunla anlaşmıştık. Netleştirmeyi maçtan sonra yapacaktık. Olmadı, kısmet değilmiş. Son sekiz haftada havaya ihtiyaç vardı. Balic, Ercüment gibi eski oyuncu ile havayı yakalayabilir miyiz dedik. Futbolcular ve İrfan hoca ile hep beraberiz, hepsiyle tek tek ilgileniyoruz" dedi.

"BU SENE AVRUPA'YA GİDİP GİTMEMEKLE ALAKALI BİR SIKINTI YOK"

UEFA kriterlerini de değerlendiren Körüstan, şu açıklamayı yaptı:

"UEFA kriterlerine göre mali Fair-play anlamında uyarı aldık. Bize 'açıklarınızı nasıl kapatacaksınız' diye sordular. Ayracı bu Avrupa'da 75 kulübe de soruldu. Türkiye'de 2 senedir Avrupa'da oynayan 2 takım olduğu için onlara sordu. Bize '2012-2013 yıllarında gelir gider farklılıklarınız var. 2012 senesinde 20 milyon 200 bin lira, 2013 senesinde 27 milyon 200 bin lira gelir gider farkınız var, bunu nasıl kapatacaksınız anlatın' diye soruldu. 3 gün süresi var. Hep birlikte çalışacağız. Bu durum bizim lisans almamıza engel değil. Bu kural 2014-2015 senesinde başlayacak. Bu sene Avrupa'ya gidip gitmemekle alakalı bir sıkıntı yok. 'Bunu derhal kapatmamız gerektiğini' söyledim. Yatırımlar yapmaya başladık. Seçimin olması bunların sayısını biraz azalttı. O yüzden biraz ilgilenemediler. Ben Recep Altepe'ye çok teşekkür ediyorum. Bursaspor'un her projesinin altına imza atarım' dedi. Mayıs ayının sonuna kadar 5 tane yetiştirmeye çalışıyorduk ama olmadı önümüzdeki seneye 15 taneye çıkacak. Bunların hepsi belirlendi. Bursaspor'un stat ve yatırımlarla ilgili gelirleri başlasın bir sıkıntı yok. Bazı arkadaşlar yanlış anlıyor. 2012 raporunu bizim yönetimiz vermedi. Onlarda herhalde UEFA'nın kriterlerini tam anlayamadı. 'Bizde para vardı' diyorlar. UEFA o anda paraya bakmıyor. Bu saatten sonra ne yaptım diyorlar. Bursaspor 2010 senesinden beri açık vermeye başlamış. Hala daha veriyor. 2013 senesinde 27 milyon bunun yarısında biz varız. 5 milyon Euro idare edebilirsin diyor. Ben kimseyi suçlayan bir şey söylemiyorum. Düzen öyle gelmiş öyle gidiyor. Artık biz gelirlerimize ve giderlerimize bakacağız."

"STADYUMUN GELİRLERİNİN TAMAMI BURSASPOR'A KALACAK"

Stadyum konusuna da değinen Körüstan, "Stadyum çok önemli. Stadyumun gelirlerinin tamamı Bursaspor'a kalacak. Bu stadyumun isim hakkı ve ticari alanları var. 45 bin kapasitesi ve locaları var. Şuanda dilekçe ile belediyeye başvurduk. Belediye stadyum bitmeden bu konuları konuşamıyoruz cevabını verdi. Projelere belediye başkanımız tam destek veriyor. Bir sıkıntının olacağını tahmin etmiyorum. Belediye başkanı 'ben burayı Bursaspor için yapıyorum. Bu stadyum Bursa'nın ve Bursaspor'un malı' diyor. Birileri burada bir şey arıyor. Belediye niye vermesin. Benim orada en ufak bir şüphem yok" açıklamasında bulundu.

"BURSASPOR'UN BUGÜN ÜÇÜNCÜLÜK MÜCADELESİ VERMESİ GEREKİYOR"

Takım hakkında bilgiler veren Körüstan, şöyle devam etti:

"Bursaspor'un bugün üçüncülük mücadelesi vermesi gerekiyor. Bizim de hatalarımız oldu. Sezon başında transferleri zamanında yapmamız, kongrenin geç olması, elimizdeki bütçenin UEFA kriterlerine uymaması elimizi kolumuzu bağladı. Mevcutlarla devam edelim derken olmadı. Bugün kadro kalitesinin üçüncülüğe oynaması gerekiyor. Değişik sebepler var. Türkiye'de çok enteresan şeyler yaşanıyor. Dün bir şey okudum Balıkesirspor başkanı bıçaklanmış. Biz bu sezon kendi sahamızda maç kaybettik ama alamadık. Bursaspor taraftarı Galatasaray maçında çok büyük derecede inanılmaz etkisi olacaktır. Bursaspor taraftarı o kadar çok maç kazandırdı. Bursaspor taraftarının gücü çok fazla."

"16-23 MAYIS TARİHLERİNDE KONGRE YAPILACAK"

Bu akşam yönetim kurulu toplantısında kongre kararı aldıklarını açıklayan Körüstan, "16-23 mayıs tarihlerinde yapılacak. Yönetici arkadaşlarımızdan itiraz edenlerde oldu. Bursaspor'un selameti açısından ihtiyacımız var dedim. Sürekli bir protesto vardı ve bunun önlenmesi için kongre kararı verdik. Eğer aday olacaksak, kongre üyelerine 'biz böyle davranacağız. Bunu kabul edersiniz seçersiniz' diyeceğiz. Hafta sonları salonlar dolu oluyor diye hafta içi bir karar aldık. Büyük ihtimalle bu tarihlerde olacak. Herkes gelsin kongrede takımın selameti açısından sözünü söylesin. Şubat ayında Bursaspor'a üyelikleri durdurduk. Üye için çok talep var. Şuanda başvuruları kabul ediyoruz ama üyelikleri doldurduk. Dedikoduya gerek yok toplu üyelik bu zamana kadar olmadı. Şu anda Bursaspor'un 3 bin 755 üyesi var ve bunun 734'ü bizim dönemimizde gerçekleşti" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Erkan Körüstan Galatasaray Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title