Haberler

Bursaspor, Avrupa Kupalarında 31. Maçına Çıkıyor

Güncelleme:

Bursaspor, Avrupa kupalarındaki 30 maçta 10 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti.

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda yarın sahasında Gürcistan temsilcisi Chikhura Sachkhere ile karşılaşacak Bursaspor, Avrupa kupalarında 31. maçında mücadele edecek.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ilk Avrupa deneyimini 1974-1975 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda yaşayan Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olduğu 2009-2010 sezonu sonrası 2010-2011'de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde direkt gruplara kalan "Yeşil Timsah", Valencia, Glasgow Rangers ve Manchester United ile aynı kümede yer aldı. Bursaspor, 6 maçta sadece bir beraberlik elde edebildi.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası

Yeşil-beyazlıların ilk Avrupa macerası, 1974-1975 sezonundaydı. O yıllardaki adıyla Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda "kupa finalisti" olarak boy gösteren ve çeyrek finale kadar yükselmeyi başaran Yeşil Timsah, Dinamo Kiev'e iki maçta yenilerek elendi.

Bursaspor, 1986-1987'de "kupa şampiyonu" olarak yeniden bu organizasyona katıldı. İlk turda eşleştiği Ajax'a sahasında 2-0, deplasmanda da 5-0 yenilen yeşil-beyazlılar, turnuvaya erken veda etti.

İntertoto Kupası ve UEFA Avrupa Ligi

Yeşil Timsah, 1994-1995'te ise o dönem UEFA Kupası'na katılmanın ön aşaması sayılan İntertoto Kupası'na katıldı. Bu turnuvada başarılı işler yapan Bursaspor, son maçında Almanya'nın Karlsruhe takımına normal süresi 2-2, uzatma devreleri 3-3'lük skorla biten maçta penaltılarla yenildi.

Bursaspor, 2011 yılından itibaren adeta UEFA Avrupa Ligi'nin müdavimi oldu.

Yeşil-beyazlılar, 2011-2012'de ilk turda Belarus'un FC Gomel takımı eledi. Diğer turda Belçika'nın Anderlecht takımı ile eşleşen Bursa ekibi, sahasında 2-1 kaybettiği maçın rövanşında rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve elendi.

Ligi 3. olarak tamamladıktan sonra 2012-2013 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde eden Yeşil Timsah, ilk turda Finlandiya'nın KuPS Kuopio takımını eledi. İkinci turda Hollanda temsilcisi Twente ile eşleşen Bursaspor, sahasında 3-1 kazandığı maçın rövanşında 4-1 yenilerek yine elenen taraf oldu.

Yeşil-beyazlı takım geçen sezon da Avrupa kupalarına erken veda etti. İlk turda Sırbistan temsilcisi Vojvodina ile eşleyen Bursaspor'un, deplasmandaki birinci maçı 2-2 bitti. Bursa'daki rövanşta 3-0 yenilen Yeşil Timsah, yine hayal kırıklığına uğradı.

Bursaspor, şimdiye kadar 30 maçlık Avrupa serüveninde 10 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. - Bursa

Kaynak: AA / Spor

Gürcistan Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title