Haberler

Bursalı Sanatçılar Türkiye'yi Floransa'da Temsil Ediyor

Bursa Nar Seramik ve Sanat Derneği, Nilüfer Belediyesi, Durmazlar, KUTER PR ve REF-SAN desteği ile uluslararası bir sergiye imza atıyor.21-26 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Floransa şehrinde Galleria Via Dei Fossi Sanat Galerisi'nde açılacak...

Bursa Nar Seramik ve Sanat Derneği, Nilüfer Belediyesi, Durmazlar, KUTER PR ve REF-SAN desteği ile uluslararası bir sergiye imza atıyor.

21-26 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Floransa şehrinde Galleria Via Dei Fossi Sanat Galerisi'nde açılacak karma sergiye katılacak olan 36 sanatçı, Türkiye'nin modern yüzünü temsil edecek. Türk sanatçılar, resim, heykel ve seramik eserleriyle sergiye katılacak.

Seramik sanatçılarının çalışmalarının İtalya'da tanıtılması hedefleniyor. Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey ve İtalya Floransa Fahri Konsolosu Orhan Özer'in desteğiyle açılacak serginin küratörlüğünü Bursalı seramik sanatçısı ve Bursa Nar Seramik ve Sanat Derneği kurucularından Huri Aykut yapıyor.

Bursa'da seramik sanatına gönül veren insanların kurduğu bir dernek olan "Bursa Nar Seramik ve Sanat Derneği", seramik dalında yetişen ve yeni mezun olan öğrencilere destek vermek, seramik sanatını sevdirmek, Türk seramik sanatını dünyaya tanıtmak hedefliyle kuruldu. Dernek Nilüfer Belediyesi ile birlikte Üçevler'de bir seramik atölyesi ve seramik kursu açarak faaliyetlerini sürdürüyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Floransa Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title