Haberler

Bursalı Bestekar Halil Çay'a Vefa Gecesi

Güncelleme:

Toplum için önemli olan kişilerin kıymetinin geç bilindiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Değerlerimiz hayattayken onlara vefa göstermek daha kıymetlidir" dedi.

Yıldırım Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi tarafından organize edilen 'Bursa'da Bir Bestakar: Halil Çay'a Vefa Gecesi' Barış Manço Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 'Dostlarının, hatıralarının ve bestelerinin diliyle' sloganı ile hayata geçirilen gece salonu dolduranlara unutulmaz dakikalar yaşattı. Gecede, Bursalı Bestekar Halil Çay'ın dostları ve çalışma arkadaşlarını onu anlatırken, Halil Çay'ın bestelerinin seslendirildiği Tasavvuf Musikisi Konseri izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Halil Çay'ın Bursa için önemli bir değer olduğunu söyleyerek, "Sanata ve sanatkarlara emekleri olan özellikle de tasavvuf sanatına değer katan Bursalı sanatkarımıza vefamızı göstermek için bir aradayız" diye konuştu. Halil Çay'ın şehre uzun yıllar katkı koyduğunu ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, Bursalı bestekara teşekkür etti.

DEĞERLERİMİZİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ

Etkinliğin Halil Çay'dan daha çok katılımcılar için önemli olduğunu ifade eden Başkan Edebali, "Vefa geceleri aslında bizler için büyük bir anlam ifade ediyor; çünkü bu sayede değerlerimizi yaşatıyoruz. Kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bugünü ve yarını inşa ederken Halil Çay hocamız gibi değerleri de göz ardı etmemek bizim için çok anlamlıdır" şeklinde konuştu. Halil Çay gibi değerlerin kıymetinin hayattayken bilinmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Edebali, "Toplumumuzda şehirlerimizi ihya eden, düşünce dünyamıza değer katan bir çok önemli isim mevcut; ama bizim toplumumuzda maalesef olumsuz bir gelenek var. Bu değerleri hayattayken anmaktan kaçınırız. Aslında onlar hayattayken onlara vefamızı göstermek çok daha kıymetlidir. Sosyal problemlerin içerisinde yaşadığımız bu çağda böyle değerlerimize vefa göstermek güçlü bir toplum olmak adına bence çok önemli bir unsurdur" ifadelerini kullandı. Halil Çay'a uzun ve huzurlu bir hayat dileyen Başkan Edebali, gecenin anısına kendisine plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Halil Çay Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title