Haberler

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Hafta Sonu Mesaisini Köylere Ayırdı

Güncelleme:

Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar, Gölyazı mahalleleri ile Eski Karaağaç ve Uluabat köylerini ziyaret etti.

Karaloğlu'nun Nilüfer İlçe sınırlarında bulunan ve mahalle statüsü kazanan Akçalar ile Gölyazı ziyareti sırasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Kurum Müdürleri de hazır bulundu.
2bin 900 nüfuslu Akçalar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelip sohbet eden Vali Karaloğlu, Muhtarı Ali Keper'inde taleplerini dinledi.

AKÇALAR'A KAVŞAK MÜJDESİ

Bursa –İzmir karayolunda köprülü kavşak talep eden muhtara, bu yöndeki çalışmanın 2014 yılında tamamlanacağı müjdesini veren Karaloğlu, Tarım arazilerine dökülen hafriyata ilişkin şikayet üzerine Başkan Bozbey'den bu konuda tüm resmi kurumlarla işbirliği yapmasını istedi. Beldedeki hırsızlık vakalarının arttığı yönündeki şikayet üzerine de beldenin giriş-çıkışlarına kamera konması ve online izlenmesi konusunda Nilüfer Belediyesi ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliği yapması karalaştırıldı.

Vali Karaloğlu'nun bir sonraki durağı Kerevitaş Fabrikası oldu. Heyete burada soğuk gıda zinciri konusunda brifing verildi. Fabrika yönetimi daha sonra heyete fabrikayı gezdirerek ürünlerin başlangıç noktasından ambalajlanmasına kadar geçen aşamaları anlattı.

Vali Karaloğlu daha sonra Uluabat Hidrolik Santrali'ni ziyaret ederek incelemede bulundu. Başkan Bozbey burada Vali Karaloğlu'na ,santralin üstünde Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Spor Tesisi'nin bulunduğunu anlattı. Bozbey Fadıllı tesisi içinde kalan orman arazisiyle, santral şantiye binalarının Nilüfer Belediyesi'ne tahsisine ilişkin talepleri olduğunu ancak bu konuda bir yanıt alamadıklarını kaydetti. Vali Karaoğlu da Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun'a talimat vererek işlemin hızlandırılmasını istedi. Karaloğlu "Bursa için hava ve doğa sporları çok önemli. Konunun takipçisi olacağım. Gerekirse Ankara'daki muhataplarımızla ben konuşacağım"dedi.

GÖLYAZI'DA TEKNE TURU

Bursa Valisi Karaloğlu, Gölyazı'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği'ne konuk olarak bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin Gölyazı'daki çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdi. Bozbey Gölyazı'da Nilüfer Belediyesi tarafından tescillenen çok sayıda tarihi binanın restore edildiğini kaydetti. Heyet daha sonra Gölyazı'da Pazar alanını gezerek, yerel yemekler yapan Gölyazılı kadınlarla sohbet etti.

Vali Karaoğlu gazetecilerin sorusuna üzerine Uluabat Gölü'nün doğa için önemine dikkat çekti. Pek çok göçmen kuş türünün Uluabat Gölü'ne uğradığını hatırlatan Karaloğlu bu doğa cennetinin muhakkak korunması gerektiğini kaydetti. Vali Karaloğlu"Buradaki kuş ve balık türlerini korumalıyız. Gelecek kuşaklara sağlıklı bir dünya bırakmak istiyorsak bunu başarmalıyız. Aksi takdirde torunlarımıza kirli bir dünya bırakmış olacağız. "diye konuştu.

Vali Karaloğlu daha sonra Uluabat Gölü'nde tekne turu yaptı. Tur sırasında göl hakkında bilgi aldı. Heyet Gölyazı'da Eski Camii'yi de ziyaret ederek, incelemede bulundu.

LEYLEK KÖYÜNDE ELEKTİRİK YERALTINA ALINACAK

Eski Karaağaç köyü ziyaretinde kadın derneğine misafir olan Vali Karaloğlu, kadın derneğinin göl kenarına aldırılacağı müjdesini verdi.

Leyleklerin elektrik tellerine takılarak yaralandığı bilgisini alan Vali Karaloğlu bir an önce bu işi halledelim talimatını verdi. Kadınların köyümüzü tanıtamıyoruz şeklindeki serzenişlerine karşı Vali Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven'e talimat vererek:"yollara levhalar ve Totemler koyun, 3 milyon insanın yaşadığı bu şehirde sosyal imkanlarınızı artırırsanız mutlaka talep olacaktır. Düzenli bir proje yaparak tanıtımını sağlayalım" dedi.

ŞENLİĞE DAVET

Uluabat köyünü'de ziyaret eden Vali Karaloğlu, köy meydanında vatandaşlarla sohbet etti. Her yıl 29 Mayıs'ta Ulubatlı Hasan'ı anma ve Fetih Şenlikleri düzenlenen köyde, vatandaşların daveti üzerine,"mutlaka geleceğim. Sizler Ulubatlı Hasan'ın manevi torunlarısınız. Valide Sultan Camisinin projesi tamamlandı. Restorasyonuna başlayacağız. İstemiş olduğunuz Kuş Gözetleme kulesi'ni de değerlendireceğim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Karaloğlu Akçalar Gölyazı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title