Haberler

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı: Oturma Eylemi Sonuç Verdi

Tüketici Dernekleri Federasyonu'na (TÜDEF) bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın yaptığı, "Dosya masrafını almak isteyenler talep etsin, paralarını hemen ödeyelim. Zaten kaybediyoruz.

Tüketici Dernekleri Federasyonu'na (TÜDEF)

bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın yaptığı, "Dosya masrafını almak isteyenler talep etsin, paralarını hemen ödeyelim. Zaten kaybediyoruz. En azından bürokrasiyi ortadan kaldıralım" açıklamasına rağmen paralarını alamayınca banka önünde yaptıkları oturma eylemlerinin amacına ulaştığını söyledİ. Yılmaz, eylemlerden sonra bankanın ödemelere başladığını, paraların ise hesaplarına yattığını açıkladı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 6 ay kadar önce dosya masraflarının ödenmesi konusunda açıklama yaparken, "Komisyonlarla ilgili duruşumuz çok net. Bürokrasiden alamadığımız parayı vatandaştan almayacağız. Aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık. Artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan, bunu ödeyelim" dedi.

Genel Müdür Hüseyin Aydın'ın bu açıklamasından sonra bankaya başvuruda bulunanlar, dosya masrafı alamayınca TÜDEF'e bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği'de bu bankaların önünde çeşitli tarihlerde 3 kez oturma eylemi yaptı. Paralarını almaları için yaptıkları eylemin amacına ulaştığını belirten Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Banka, bu tepkilerimizden sonra dosya masraflarını ödemeye başladı. Paraları hesaba yatırıp, cez telefonlarımıza mesaj gönderdiler. Mesela benim hesabıma alacağım olan 1000 TL yatırıldı" dedi.

Bankanın ödemeleri bir plana bağladığını belirten Yılmaz, alacaklı olan kişilerin bu nedenle şubeye başvurmalarını istedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Bankası Hüseyin Aydın Sıtkı Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title