Haberler

Bursa Tarihi Kent Koşusu'na Rekor Katılım

Bu yıl 9.'su düzenlenecek olan Bursa Tarihi Kent Koşusu'nda 5 bine yakın atletin yarışacağı bildirildi.

Bu yıl 9.'su düzenlenecek olan Bursa Tarihi Kent Koşusu'nda 5 bine yakın atletin yarışacağı bildirildi.

Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen Tarihi kent Koşusu'na katılacak sporculara Çarşamba Kapalı Pazar Yeri'nde yarışma numaraları ve malzeme dağıtıldı. 5 bine yakın sporcunun iştirak etmesi beklenen müsabakalara bugün saat 17.00'ye kadar başvurular kabul ediliyor.

SELİMOĞLU: "27 YABANCI SPORCU VAR"

Tarihi Kent Koşusu'nun uluslararası bir boyut kazandığını dile getiren Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, "Koşu 15 kilometrelik bir parkurdan oluşuyor. Bu yol dokuzuncusunu icra ediyoruz. Yurt dışından şimdiye kadar ağırlıklı olarak Afrika ülkelerinden olmak üzere Rusya İtalya, İspanya ve Bulgaristan'dan 27 yabancı sporcu var. 20 tane de bizim milli takımımızdan atletimiz var. Halk koşusunda ise başvuru 3 bini geçmiş durumda. Saat 17: 00'ye kadar bu rakamın 5 bine ulaşacağını tahmin ediyorum. Bu koşu aynı zamanda Avrasya Maratonu'ndan sonra TRT'den canlı yayınlanacak ikinci koşu" diye konuştu.

Yarın saat 09.00 ve 12.30 itibariyle koşu güzergahının trafiğe kapalı olacağını belirten Selimoğlu, "Sabah saat 09: 00'dan itibaren koşunun güzergahı trafiğe kapatılacak. Saltanat Kapı'dan başlayıp Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Çekirge parkurunun ardından koşu yüne Saltanat Kapı'da sona erecek" ifadelerini kullandı.

ENGİN: "UMARIM BU YIL DERECE ELDE EDERİZ"

Şimdiye kadar düzenlenen tüm Tarihi Kent Koşuları'na katıldığını ifade eden eski milli tekvandoculardan Cengiz Engin ise, "Bursa'yı tanıtan tarihi kültürel bir koşu. Aynı zamanda tarihin içinde yolculuk yapıyorsunuz. Takım halinde koşacağız. Umarım bu yıl derece de elde ederiz. 9 yıldır bütün koşulara iştirak ettim. Mustafa Dündar'a, bu uluslararası organizasyonu tertip ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmada dereceye giren sporculara 100 ile 2 bin dolar arası para ödülü verilecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Osmangazi Belediyesi İsmail Selimoğlu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title