Haberler

'Bursa Otoshow' Açıldı

BURSA 9'uncu Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı (Bursa OtoShow 2016), Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün kestiği kurdele ile kapılarını açtı.

BURSA 9'uncu Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı (Bursa OtoShow 2016), Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün kestiği kurdele ile kapılarını açtı. Bursa'da üretim yapan Oyak Renault'un katılmadığı fuarı değerlendiren Vali Küçük, "Gönül isterdi ki, Türkiye'nin otomobil ihracatının yüzde 45'ini gerçekleştiren Bursa'nın, burada üretim yapan firmalarının tamamının bu fuara katılmasıydı. Umarım bir sonraki fuara iştirak edeceklerdir" dedi.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen Bursa 9'uncu Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı (Bursa OtoShow 2016) açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün açtığı fuarda, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Toyota gibi otomobil, İsuzu, İveco ve Ford gibi ticari araç firmaları yer aldı. Bursa'da üretim yapan Oyak Renault ise fuarda yer almadı. Fuaye alanında ise oto aksesuar firmaları boy gösterdi. Fuarın en düşük fiyatlı otomobili 50 bin lira, en pahalı otomobili ise 700 bin lira arasında olduğu bildirildi. Klasik otomobiller ve Off Road araçları da fuarın en çok dikkat çekenleri arasındaydı.

Açılış töreninden önce açıklama yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa'nın, Türkiye'deki otomobil üretiminin yüzde 45'ini gerçekleştirdiğini belirtti. Vali Küçük, "Türkiye'de otomobil, ana hatlarıyla Bursa'da üretiliyor. Yan sanayiler ile beraber büyük bir sektör. Bu anlamda bu fuarın Bursa'da yapılması anlamlı ve değerlidir. Ancak Türkiye'de otomobil ihracatının yüzde 45'ini gerçekleştiren Bursa'da, bu fuara gönül isterdi ki, burada üretim yapan firmaların katılması, kendilerini burada göstermesiydi. Sonuçta bu memleketteyiz, bu memlekette üretim yapıyoruz. Umuyoruz ki daha sonraki senelerde bu firmalar, Bursa'da yapılacak olan bu tür fuarlara iştirak edeceklerdir" dedi. Vali Küçük, daha sonra Fiat'ın standına giderek Egea ve Fiat 500'ü inceledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Renault Türkiye Fiat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title