Haberler

Orhangazi Üniversitesi: Kayyum Vakfımıza Atandı, Bize Değil

Güncelleme:

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na kayyum atandı. Orhangazi Üniversitesi ise 'Kayyum vakfımıza atandı, bize değil' dedi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na atanan kayyum göreve başladı. Vakıf bünyesinde kurulan Orhangazi Üniversitesi'nden bugün yapılan yazılı açıklamada kayyumun üniversiteye değil, kurucusu olan vakıflarına atandığı belirtildi.

KAYYUM GÖREVE BAŞLADI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nce dün Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na kayyum atandı. Bu karar aynı gün vakıf yöneticilerine tebliğ edilirken atanan kayyum, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere göreve başladı. Bu olayın ardından Orhangazi Üniversitesi'ne giden polisler burada da yasal işlemler yaptı.

ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ: KAYYUM VAKFIMIZA ATANDI BİZE DEĞİL

Orhangazi Üniversitesi bugün yazılı açıklama yaptı. Kayyumun, üniversitelerine değil, bağlı oldukları Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na yapıldığı duyuruldu. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"03.06.2016 tarihinde Bursa Orhangazi Üniversitesi'ne kayyum atandığı iddia edilmiştir. Üniversitemize herhangi bir kayyum atanması söz konusu değildir. Bursa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2016/331 Esas sayılı dosyasından verilen, 03.06.2016 tarihli ara karar ile Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na tedbiren ve geçici bir süre kayyum atanmıştır."

BURSA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Kayyım atanmasına ilişkin Bursa Valiliği ise akşam saatlerinde, "İlimizde bulunan Uludağ Kültür Eğitim Vakfına kayyum ataması yapıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğümüze ait ekiplerimiz gerekli iş ve işlemler için Orhangazi Üniversitesinde görev aldılar." şeklinde yazılı açıklama yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Orhangazi Uludağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (10)

ÇÇ:

AKP HIRSIZLAR NSANLARIN MALLARINA EL KOYUYORLAR KAFİRLER HIRSIZLIK BU KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİ EZİYORLAR

12
0
yanıtYanıtla
dusuk profıllı rektorler:

tunceli üniversitesi eski rektörü de paraleldi. söylenenlere göre dünyanın vurgunun yaptı cemaaatçileri ve pkklılara üniversiteye doldurdu. ama döndüm dedi ödüllendirildi az kalsın milletvekili olacaktı. samimiysen açın soruşturma durmuş beye

5
2
yanıtYanıtla
saray görevlisi:

başkanlık için mübah

3
2
yanıtYanıtla
ÖZGÜR KONUŞ:

BİR KAYYUMDA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ATASALAR ŞİRKET ELEMANLARIN BELKA. . . ASKİ. . . AİLE ŞİRKETİ OLMUŞ MAAŞLARINI ALAMIYOR GENEL MÜDÜR VE YARDIMCILARI DEĞİŞİYOR. . RANT ALLAH TAN KORKAN YÖNETİCİ ARANIYOR. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4
0
yanıtYanıtla
GALATALI:

Yakında her kuruma hatta her eve bir kayyum atanacak. Kapılarınızda inzibatlar kol gezecek. Ve siz milletim özlediğiniz Osmanlıyı bizzat yaşayacaksınız. Her gün bil fiil kelamınız padişahım çok yaşa olacak. Güçlünün zayıfı ezdiği, toprak serfliğinin hortladığı günlerde bügünün bir poşet bulgura tav olan seçmeni aç kalmadığına pişman olacak. . .

3
1
yanıtYanıtla
VAN:

Sayıştay raporlarına göre, AKP VAN Milletvekili Burhan Kayatürk’ün Kocaeli’deki AVM’si kaçak. Rapora göre, hazine arazisinde olan AVM, yıllardır tek kuruş kira ödememiş. AVM hakkında yıkım kararı da var ama uygulayan yok.

3
0
yanıtYanıtla
arzu:

sebe nedir bilen varmı?

yanıt0
yanıt0
MMOM:

Müslüman, günde 3333 kere Sebatel Zübti duasını okumayı adet haline getirenler her türlü sağlık probleminden arınır, huzurlu, mutlu refah içinde bir yaşam sürerler.

0
1
yanıtYanıtla
MMOM:

MÜSLÜMAN GÜNDE 24 BİN KERE BESMELE ÇEKİP, ZİKİR GETİRENDİR. . . ANCAK BÖYLECE ALLAH KATINDA VARLIĞINIZI KANITLAMIŞ VE GERÇEK KULLAR OLDUĞUNUZU İSPAT ETMİŞ OLURSUNUZ. . .

0
1
yanıtYanıtla
pistof:

Butun universiteler teröris dolu hepsinin denetlenmesi gerek encok hayinlik universitelerden basliyor turkiyenin hertarafi dolu bu hayinlerlen akumaya degil terörislik yapmaya gidiyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title