Haberler

Bursa Engelliler İstihdam Buluşması

Bursa Kent Konseyi, İŞKUR, Engelliler Meclisi ve Bursa Engelliler Federasyonu işbirliğiyle "Bursa Engelliler İstihdam Buluşması" düzenlendi.

Bursa Kent Konseyi, İŞKUR, Engelliler Meclisi ve Bursa Engelliler Federasyonu işbirliğiyle "Bursa Engelliler İstihdam Buluşması" düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etki·nli·kte, engelli vatandaşlara iş arama becerileri ve iletişim teknikleri konularında sunumlar yapıldı.

Etkinlik boyunca engelli· personel i·sti·hdam açığı bulunan 30 fi·rma, stant açarak i·ş görüşmeleri· yaptı.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Türkiye'nin istihdam seferberliğine katkı yapmak adına bu buluşmanın düzenlendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seferberlik çağrısına Bursa'nın ciddi bir katkıda bulunduğunu ifade eden Çepni, şunları kaydetti:

"İş dünyası ve iş gücü her ülke için büyük önem taşıyor. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olan Türkiye, ilk 10'a girmeyi hedefliyor. Elbette bize istihdam ve iş gücü gerekiyor. Tüm gençlerimizi iş dünyasına bekliyoruz. Engellilerin de iş dünyasında daha fazla yer almasını istiyoruz. Devletin belirlediği kriterlere bakmadan bunun ötesinde istihdam seferberliğine katkı yapan ve engellilere fabrikalarını açan iş dünyasına teşekkür ediyorum."

Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seferberlik çağrısından sonra engelliler için 'Neler yapabiliriz?' diyerek yola çıktıklarını aktardı.

Tüm kurumlarla işbirliği halinde buluşmayı hazırladıklarını anlatan Karaburun, "Umarım engelli kardeşlerimize faydalı program olur. İnşallah buluşma sonunda işi olmayan kardeşimiz kalmasın. Engelliler Yasası ile engellilerin evlerin çıkabilmesinin önü açıldı. Sosyal devlet anlayışının iyi işlemesi için elimizden geleni yaptık. Birçok yaraya merhem olmayı başarabildik. 16 Nisan inşallah diriliş günümüz olacak ve ülkemiz şahlanacak. Hepimiz ülkemizi güzel yerlere getirmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat da, engelli istihdamının önemli olduğunu vurgulayarak, 50'nin üzerinde çalışanı olan firmaların engelli çalışma zorunluluğunun da bu alandaki istihdama önemli katkı sağladığını kaydetti.

Bursa'nın, kotanın doldurulması anlamında yüzde 96'lık orana sahip olduğunu anımsatan Arat, düzenlenen buluşmayla da yeni iş imkanlarının sağlanacağına inandığını aktardı.

Daha sonra Bursa'da zorunlu istihdam üzerinde engelli çalıştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Oyak Renault, Prizma İnşaat, AR Yemek, Partem Temizlik ve Karacan İnşaat ile en çok engelli istihdam eden Tofaş, Bosch, Oyak Renault, Delphi Otomotiv ve Aunde Teknik Tekstil Sanayi firmalarına teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Merinos Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title