Haberler

Bursa'da Telefonla Dolandırıcılık İddia

Güncelleme:

Bursa'da, telefonla aradıkları iki kişiyi, kendilerini "başkomiser" olarak tanıtıp 21 bin 500 lira dolandırdığı ileri sürülen 6 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa'da telefonla dolandırıcılık iddiası- Telefonla aradıkları iki kişiyi, kendilerini "başkomiser" olarak tanıtıp 21 bin 500 lira dolandırdığı iddia edilen 6 zanlı yakalandıBURSA (AA) - Bursa'da, telefonla aradıkları iki kişiyi, kendilerini "başkomiser" olarak tanıtıp 21 bin 500 lira dolandırdığı ileri sürülen 6 şüpheli gözaltına alındı.İddiaya göre, Burhan Y. (40), Oktay A. (30) ve Recep S. (20), Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'ndeki bir kafede çalışan Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ayşe Yasemin K, Metin K. ve İsmail S'ye, banka hesaplarında bir sorun olduğunu, bu nedenle kent dışından kendilerine gelecek parayı hesaplarına yatırmak istediklerini söyledi.Öğrencilerin bunu kabul etmesi üzerine şüpheliler, rastgele telefonla aradıkları iki kişiye kendilerini "başkomiser" olarak tanıttı. Zanlılar, bu kişilere, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve onları yakalayabilmek amacıyla kendilerine para göndermeleri gerektiğini ifade etti. Buna inanan iki kişi, verilen hesap numaralarına 4 bin 500 ve 17 bin olmak üzere 21 bin 500 lira yatırdı.Mağdurların dolandırıldığını fark edip başvurması üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, söz konusu paraların Osmangazi ilçesindeki PTT Gençosman Şubesinden çekildiğini tespit etti.Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, durdurdukları araçta bulunan Oktay A. ve Recep S. ile öğrenciler Ayşe Yasemin K, Metin K, İsmail S. ve söz konusu kafenin sahibi Mahmut B'yi gözaltına aldı.Polis, Burhan Y'nin yakalanması için çalışma başlattı. .

Kaynak: AA / Güncel

Uludağ Üniversitesi Görükle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title