Haberler

Bursa'da Orman Yangınlarına Karşı Teyakkuz

Bursa'da orman yangınlarına karşı teyakkuzHava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı Bursa'da Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarına karşı tedbirlerini arttırdı.

Bursa'da orman yangınlarına karşı teyakkuz

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı Bursa'da Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarına karşı tedbirlerini arttırdı. Bölge Müdürlüğü, 1 yangın helikopteri, 86 araç ve 420 personeli ile Bursa, Yalova ve Bilecek'te olması muhtemel yangınlar için teyakkuzda.

Orman yangınlarının attığı temmuz ve ağustos döneminde Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tedbirlerini arttırdı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yangın söndürme helikopteri 30 Eylül tarihine kadar Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne hizmet verecek. 86 yangın müdahale aracı ve 420 personel ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, günün her saatinde anında müdahale olacakmış gibi teyakkuzda bekliyor. Bursa'daki ormanlık alanın toplam 484 bin hektar alan olduğunu ifade eden Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, bunun 76 bin hektarı 1. derece, 111 bin hektarı 2. derece ve 297 bin hektarlık alanı ise yangına 3. derece hassas ormanlar olduğunu söyledi. Can, "86 araç ve 420 personelin haricinde 1 adet Orman Yangın Helikopteri kiralık olarak Bursa'da görev almaktadır. Havalandığı zaman 2 saat 15 dakika kadar havada kalabiliyor. 6 kişilik bir ekip taşıyan helikopter, ihbar sonrasında yaklaşık 10 dakikada havalanıp müdahale için hazır hale geliyor. 2 buçuk ton su ile insanların ulaşamadığı noktalarda çok etkili oluyor. Helikopter bunun yanı sıra karadaki ekiplerimizin rahat çalışabilmesi için yangının hızını kesiyor. Tabii ki tek başına helikopter yangın söndürmeye yetmezö diye konuştu.

Ayrıca bunların dışında yangınlara anında müdahale edilebilmesi için bölgemizdeki köylere 87 adet 3 tonluk su tankı dağıtıldığını ifade eden Can, bunun haricinde yardıma ihtiyaç duyulduğunda İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'den de yardım aldıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title