Haberler

'Bursa'da Opera ve Bale Akşamı'

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Bursa'da Opera ve Bale Akşamı', Bursalı sanatseverlerden beğeni topladı.

- 'Bursa'da Opera ve Bale Akşamı', Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ululudağ Üniversitesi, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Merinos AKKM'de yapıldı.

'Bursa'da Opera ve Bale Akşamı', Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla UÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, UÜ Devlet Konservatuvarı, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda yapıldı.

Program öncesinde desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediyesi'ne verilen plaketi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Semih Pala aldı.

Bursa Gençlik Senfoni Orkestrası'nın Şef Yusuf Hasanov eşliğinde sahne almasıyla başlayan konserde, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın öğretim üyesi ve öğrencileri ile Nilüfer Uğur Bale Okulu'nun öğrencileri solist olarak yer aldı. P. Tchaikovsky, G. Gershwin, L. Webber, Selman Ada, G. Rossini, G. Bizet, G. Verdi, A. Adan ve L. Minkus'un eserlerinden kesitlerin sunulduğu konserde, öğretim görevlisi ve öğrencilerin yer aldığı opera gösterisi izleyenlerden beğeni topladı. Programda sahnelenen bale gösterisi de sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Orkestra Şefliğini Yusuf Hasanov'un üstlendiği konserde, senaryo Rana Azimzade, rejisör Alparslan Çolak, bale eğitmenliği Nilüfer Akdeniz tarafından üstlenildi. Ayrıca operada, Bariton Alper Kazancıoğlu ve Erşah Gülerbaşlı, Tenor Ayhan Helvacı ve Burak Dabakoğlu, Soprano Alev Çatıklar, Mezzo Soprano Başak Karataş yer alırken, balede Ali Kemal Aydın, Ezgi Karademir, Buse Çetinkaya, Cansu Kolbaşı yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Zeki Müren Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title