Haberler

Bursa'da 'Canlı Bomba' Saldırısıyla İlgili 4 İlde 15 Gözaltı

Bursa'da 'canlı bomba' saldırısıyla ilgili 4 ilde 15 gözaltı (4)CANLI BOMBANIN KALDIĞI EVDE ARAMA YAPILDIBursa'da gerçekleştirdiği eylemde parçalanarak ölen 'canlı bomba' kadın teröristin, Şanlıurfa'dan geldikten sonra kaldığı Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki apart eve saat 02.00'de baskın yapan polis, sabaha kadar arama yaptı.

Bursa'da 'canlı bomba' saldırısıyla ilgili 4 ilde 15 gözaltı (4)

CANLI BOMBANIN KALDIĞI EVDE ARAMA YAPILDI

Bursa'da gerçekleştirdiği eylemde parçalanarak ölen 'canlı bomba' kadın teröristin, Şanlıurfa'dan geldikten sonra kaldığı Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki apart eve saat 02.00'de baskın yapan polis, sabaha kadar arama yaptı.

Öğrencilerin yoğunlukta olduğu semtteki bu evi 3- 4 kişinin kendilerini öğrenci olarak tanıtıp 7 ay önce kiraladığı ortaya çıktı. Evdeki arama sırasında bulunan dokümanlara el konuldu.

YANINDAKİ KOLTUĞU BOŞTU

Henüz kimliği saptanamayan 'canlı bomba' teröristin, Şanlıurfa'dan 23 Nisan günü Bursa'ya bir seyahat şirketinden 'Sultan' adıyla bilet alarak geldiği belirlendi. Bilette yolcu kimliği olarak sadece 'Sultan' yazıldığı, soyadı ve koltuk numarasının bulunmadığı teröristin, 20 numaralı koltukta seyahat ettiği ve yanındaki koltuğun boş olduğu bilgisine ulaşıldı.

POLİS TÜM GÖRÜNTÜLERİ İZLİYOR

Olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için polis Ulucami'nin çevresinde bulunan tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Teröristin olay yerine gelişi ve patlama anı güvenlik kamerası görüntülerinde kare kare incelendi ve bazı kişilerin şüpheli hareketleri dikkati çekti. Bu görüntüleri inceleyen ekipler, 'canlı bomba' teröristin üzerindeki patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmiş olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor.

KAPALI ÇARŞI BAYRAKLARLA DONATILDI

Bursa'da dün intihar saldırısının meydana geldiği Ulucami önündeki sokağın açıldığı Kapalı Çarşı bu sabah Türk bayraklarıyla donatıldı. Ulusal bayramlarda çarşı esnafının sürdürdüğü bu gelenek, saldırı sonrası teröre tepki amacıyla tekrarlandı.

ULU CAMİ VE KAPALI ÇARŞI

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkentlerinden olan Bursa'da Ulu Cami büyük önem taşıyor. Sultan Birinci Bayezid döneminde 1396-1400 yılları arasında yapılan Ulucami, çok ayaklı cami şemasının en klasik ve anıtsal örneği sayılıyor. 20 kubbeli yapı, Türkiye'deki iç cemaat yeri en geniş cami olarak niteleniyor.

Mimarının Ali Neccar veya Hacı İvaz olduğu sanılan caminin kündekari tekniği ile yapılmış minberi Selçuklu oyma sanatından Osmanlı ahşap oymacılığı sanatına geçişin en önemli örneklerinden biri kabul edilen değerli bir sanat eseri olarak değerlendiriliyor. Caminin duvarlarında bulunan 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında ve 20'nci yüzyılın başlarında farklı hattatlar tarafından yazılmış 192 adet hat levhası ve duvar yazısı, hat sanatının özgün örnekleri arasında gösteriliyor. Caminin iç mekanında, tepesi açık bir kubbenin altında bulunan şadırvan, Ulu Cami'nin dikkat çekici özelliklerinden biri.

Ulu Cami avlularının açıldığı Bursa Kapalı Çarşı ise Orhan Gazi zamanı hanların araları çatı ile kapatılarak kapalı çarşılar meydana getirilmeye başlandı ve Kapalı Çarşı'nın ilk hali bu şekilde oluştu. Daha sonraki yıllarda Sahaflar, Aktarlar, İvaz Paşa, Gelincik, Sipahiler, Karacabey (Yorgancılar,Sandıkçılar) Eski bakırcılar çarşıları eklenerek kapalı çarşı oluşturuldu. 1958 yılında tamamen yanan kapalı çarşı yeniden inşa edildi. Çarşı ve Hanlar bölgesi geçen yıl UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alındı.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Bursa / Merkez - Edip TEKİN- Hüseyin TÜCCAR

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa 23 Nisan Görükle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title