Haberler

Bursa'da Büyük Bilimsel Buluşma

Güncelleme:

Bursa'ya 50 üniversiteden 105 akademisyen ve 62 kent konseyi geliyor.

Kent konseylerinin işlevselliğinde ve sürdürülebilirliğinde gelinen son durumun farklı boyutları ile ele alınmasını amaçlayan 'II. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu'na Bursa Kent Konseyi, 10-11 Nisan 2015 tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

Bursa Kent Konseyi'nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile 50 üniversiteden 105 akademisyenin ve 62 kent konseyinden temsilcilerin katılacağı II. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu 10-11 Nisan 2015 tarihinde Bursa'da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sempozyumun açılışına İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay katılacak. Bilim hakem kurulunun da bulunduğu, bilimsel nitelikte ve akademik düzeyde gerçekleştirilecek olan sempozyumda 20 konu başlığında toplam 5 oturum yapılacak. Akademik düzeyde sunulan bildiriler, çeşitli üniversitelerden 35 akademisyenin yer aldığı hakem sürecine tabi tutularak Uluslararası Alan İndekslerinde taranan PARADOKS Ekonomi, Sosyoloji ve Politika Dergisinde (http://www.paradoks.org) değerlendirilecek.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilat (UCLG-MEWA), Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) sempozyum destekçileri arasında yer alıyor.

BKK Başkanı Semih Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak Türkiye'de yapılamayan etkinlik ve organizasyonları düzenliyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla 10-11 Nisan'da 50 üniversiteden 105 akademisyen ve 62 kent konseyini Bursa'da misafir edip 2. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu'nu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Merinos Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title