Haberler

Bursa'da Alperenler'den Doğu Türkistan Protestosu

Bursa'da Alperen Ocakları üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek için şehir merkezinde üç ayrı noktada yolu ulaşıma birer dakika kapattı.

Bursa'da Alperen Ocakları üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek için şehir merkezinde üç ayrı noktada yolu ulaşıma birer dakika kapattı.

Merkez Osmangazi ilçesi Kent Meydanı'nda toplanan Alperen Ocakları Bursa İl Başkanlığı üyeleri, ellerindeki pankartla Atatürk Caddesi'ne kadar yürüyüp yolu üç ayrı noktada ulaşıma birer dakika kapattı. Kent ve Şehreküstü meydanları ile Heykel'deki yolu 1 dakikalığına trafiğe kapatan grup sloganlarına araç sürücüleri de klakson çalarak destek verdi.

Çin bayraklarının yakıldığı Orhan Parkı'nda basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, "Türküm-Müslümanım" diyenlerin işkenceyle öldürüldüğü Doğu Türkistan'da yaşananları dünyanın görmezden geldiğini bildirerek, hükümetin radikal kararlar alıp, Çin ile yapılan ticaretin tekrar gözden geçirilmesini istedi. Ergün, vatandaşları da Çin malı almamaya çağırdı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Alperen Ocakları Doğu Türkistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title