Haberler

Bursa Büyükşehir'den Eğitime Bir İmza Daha

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'da eğitime büyük önem ve destek veriyor.


Bursa'yı vizyon projeleriyle geleceğe taşırken, eğitime ve eğitim kurumlarına büyük önem ve destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Elmasbahçeler Mahallesi'ndeki Elmasbahçe İlk ve Orta okullarının da tüm birimleriyle yenileneceğini söyledi. Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Elmasbahçe İlk ve Orta Okulu'nda incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği değere dikkati çeken Başkan Altepe, özellikle eski mahallelerde, kapasitesi yetersiz kalan okullarda yenileme çalışmalarını önemsediklerini söyledi.
Elmasbahçe İlköğretim Okulu'nda yıllardır beklenen sıkıntıların sona ereceğini belirten Başkan Altepe, "Büyüyen ve mahallenin ihtiyaçlarına cevap veremeyen okulda, sorunların bugüne dek beklemesinin bir nedeni de çevresindeki kamulaştırmalardı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde başta merkez mahallelerde faaliyetlerimizi hızlandırdık" dedi.

Değişim okuldan başlıyor

Elmasbahçeler Mahallesi'ndeki değişimin okulla başladığına işaret eden Başkan Altepe, "Dar bir alanda kalan ve sosyal donatı alanlarının da eksikliği hissedilen Elmasbahçeler Mahallesi'nin daha yaşanabilir hale gelmesiyle ilgili faaliyetler sürüyor. Başta okullarımızın tekrar düzenlenmesi ve yapılanması konusunda çalışmalarımızı başlattık. Okul alanında bulunan binaların kamulaştırması başladı. Bu kapsamda 9 bina kamulaştırılıp 1200 metrekarelik yeni bir alan buraya ilave edilecek. Bu alan da en güzel şekilde projelendirilip güzel bir okul binası, müştemilatı ve spor salonlarıyla birlikte bölgeye, Bursa'ya yakışan güzel bir eğitim kurumu kazandırılacak" diye konuştu.

Okulun yapımına hayırsever iş adamlarının da destek vereceğini ifade eden Altepe, yeni eğitim kompleksinin kısa zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Büyükşehir'e eğitime destek teşekkürü

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'da Milli Eğitim'e büyük destek verdiğini ve yenilenen okulların da bu desteğin en somut örneği olduğunu söyleyerek, çalışmalarından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Elmasbahçe Ortaokulu Müdürü Müge Canar ise okulun çok merkezi bir yerde olmasına rağmen 1960 yılından beri kullanılan eski binada eğitim ve öğretimin devam ettiğini belirterek, yaşanan sıkıntıları anlattı. Okulda yaklaşık 600 öğrenciyle 11 dersliğe sığmak zorunda kaldıklarını belirten Canar, "Okulun alanlarını yeterli derecede kullanamıyoruz. Spor salonlarımız yok. Badminton alanında Türkiye 1.'liği bulunan bir okul olmamıza rağmen çocukların yeterli çalışma sahaları yok. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle okulumuzun yenilenecek olmasından dolayı çok heyecanlıyız" dedi.

Canar, çalışmaların ardından yeni yüzüyle hizmet verecek olan okulun başarılarını daha da artıracağına inandığını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Sarıkaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title