Haberler

Bursa Ayvacık'ta Boğularak Ölen 14 Mültecinin Cenazeleri Alındı

Ayvacık'ta boğularak ölen 14 mültecinin cenazeleri alındı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, geçen cumartesi günü Yunanistan'a gitmek için bindikleri gezi teknesinin batması sonucu boğularak yaşamını yitiren 39 mülteciden Bursa'ya getirilen 8'i çocuk 14'ünün cenazeleri bugün alındı.

Ayvacık'ta boğularak ölen 14 mültecinin cenazeleri alındı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, geçen cumartesi günü Yunanistan'a gitmek için bindikleri gezi teknesinin batması sonucu boğularak yaşamını yitiren 39 mülteciden Bursa'ya getirilen 8'i çocuk 14'ünün cenazeleri bugün alındı. Bu cenazelerden 12'si Irak ve Suriye'ye götürülürken, 2'si ise İzmir'de toprağa verilecek.

Ayvacık'ta geçen cumartesi günü hareket ettikten kısa süre bindikleri 'Siyah İnci Asos' adlı teknenin batması sonucu yaşamını yitiren 18'i çocuk 39 mültecinin cesetlerinden büyük bölümü otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Otopsileri yapılan cenazeler daha sonra sahiplerine teslim edilmek üzere Bursa'da bulunan devlet hastanelerin morglarına gönderildi. Bursa'da bulunan Diyar Ghazi Darweesh (13), Nuriye Şamnu Talu (43), Nisan Şamnu Talu (33), Bizi Şamnu Talu (37), Haditha Khalaf Jamal Balasani (38), Manhal Khalid Saleem Balasani (7), Anwar Khalid Saleem Balasani (11), Nezir Ali Ali (6), Heyan Ali Ali (2), Şirin Ali Ali (4), Hediye Abali Bahrem (19), Minteha Mısra Halil'in (31) cenazeleri bugün gelen yakınlarına teslim edildi. Bu cenazeler daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla Gaziantep'e götürüldü. Cenazelerden 7'si Irak'a, 5'i ise Suriye'ye gönderilecek.

Bu arada adı öğrenilemeyen iki çocuğun cenazesinin ise İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Çanakkale Ayvacık Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title