Haberler

Bursa 52'nci Uluslararası Bursa Festivali Başladı 52'nci Uluslararası Bursa Festivali Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Devlet Çok Sesli Korosu konseri ile başladı.52'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali',...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Devlet Çok Sesli Korosu konseri ile başladı.

52'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu'nun Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konserle startını verdi. İpek Tanrıyar'ın sunuculuğunu yaptığı konserin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yarım asırdır devam eden festivalin Bursa'ya değer kattığını söyledi. Festival boyunca yerli ve yabancı bir çok ünlü sanatçının konser vereceğini ve gösteriler yapılacağını belirten Altepe, 3 Haziran'a kadar sürecek olan konserlerin barış, kardeşlik ve birlik sağlayacağın kaydetti.

Bursalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde Carl Orff'un ünlü eseri 'Carmina Burana seslendirildi. Konser, Şef Gürer Aykal yönetiminde Serkan Kocadare, Evren Işık ve Erdem Erdoğan'ın eşliğinde 150 kişilik bir ekiple sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Altepe Kültürpark Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title