Haberler

Bursa 5 Katlı Evin Altındaki Türbeyi Görenler Gözlerine İnanamadı

Bursa'da Takkeci Sinan Hoca'nın kabri 5 katlı apartmanın altında yer alıyor.

Bursa'da Takkeci Sinan Hoca'nın kabri 5 katlı apartmanın altında yer alıyor. Türbeyi gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bursa'da, 1800'lü yıllarda yaşadığı tahmin edilen Takkeci Sinan Hoca'nın kabrini 5 katlı bir binanın altında görenler gözlerine inanamadı. 1903 yılında zamanın valisi Reşit Mümtaz Paşa tarafından Tophane meydanını genişletmek için yıkılan mektebin kalan kısmı 1920 yılında ev yapılmak üzere satıldı. Takkeci Sinan Hoca'nın kendi yaptırdığı mektebin bahçesinde bulunan aile mezarlığı ise bu genişletme çalışmaları çerçevesinde zamanla kayboldu. Evi alan vatandaş, Takkeci Sinan Hoca'nın kabrini yıkmayarak yaptığı 5 katlı apartmanı kabre zarar vermeyecek şekilde inşa etti.

Takkeci Sinan Hoca'nın kabrini evin altında gören bazı vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bursa'da yaşayan vatandaşlar kabri ilk defa gördüklerini söyleyerek, 'İlk defa görüyorum. Daha önce burada kabir olduğunu bilmiyordumö dediler.

Bursa'ya dışarıdan gelen Sümeyye Demir isimli vatandaş ise, 'Kabri ilk defa görüyorum. 5 katlı binanın altında olması enteresan ama insan ölülerden korkar kiö dedi.

İsmail Arslan isimli vatandaş ise, 'Valla ben olsam türbe üzerinde yatamazdımö diyerek tepkisini gösterdi. 5 katlı evin tüm katlarında kiracılar otururken ev sahibinin Bursa dışında olduğu öğrenildi. Türbeyi gören bazı vatandaşlar da dua etmeyi eksik etmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tophane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title