Haberler

Burkina Faso'da Devlet Başkanlığı Seçimine Doğru

Güncelleme:

Yüzlerce kadın, Devlet Başkanı Compaore'nin tekrar aday olmasının önünü açan yasa tasarını protesto etmek için başkentte gösteri düzenledi.

Burkina Faso'da yüzlerce kadın Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin tekrar aday olmasının önünü açan yasa tasarısının kabul edilmesini protesto etti.

Başkent Uagadugu'da izinsiz gösteri yapan kadınlar hükümet aleyhine slogan attı.

"37. maddenin değişikliğine hayır" yazılı pankartlar taşıyan kadınlardan 25 yaşındaki Assita Bance, "Buraya Blaise Compaore'ye Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı terk etmesi gerektiğini söylemeye geldik" ifadelerini kullandı.

İktidardaki Demokrasi ve İlerleme Kongresi Partisi'nden (CDP)  Benjamine Douamba ise "Özgür ve demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bırakalım da insanlar oy kullansın" dedi.

Muhalefetteki Değişim ve Gelişim Partisi (PDC) Başkanı Saran Sereme, geçen hafta yapılan değişikliğe karşı olduklarını göstermeleri için ülkedeki bütün kadınları yürüyüşe çağırmıştı.

Burkina Faso'da Bakanlar Kurulu geçen hafta 27 yıldır iktidarda bulunan Compaore'nin 2015'te yapılacak devlet başkanlığı seçiminde tekrar aday olmasının önünü açan yasa tasarısını kabul etmiş ve anayasanın 37. maddesinde değişiklik yapmıştı.

Değişikliğe karşı çıkan muhalefet partileri ise yasa tasarısına karşı çıkmak amacıyla "sivil itaatsizlik" çağrısında bulunmuştu.

Yasa tasarısının referanduma götürülmek üzere meclise sunulması bekleniyor. - Kadiogo

Kaynak: AA / Güncel

Ak Saray Burkina Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title