Haberler

Burhaniye'de Liselilerin Hırsızlık Cinayeti

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde Öğretmenlerinin Kredi Kartını Çalıp Cep Telefonu Aldıktan Sonra Aralarında Çıkan Anlaşmazlık Sonrasında Arkadaşı Tarafından Karnından Bıçaklanıp Öldürüldüğü İddia Edilen Lise Öğrencisi Gencin Yakınları, Yeğenlerinin Hırsızlık Olayına Karışmadığını, Arkadaşını Öğretmenlerinin Kredi Kartını Çalarken Görüp İhbar Ettiği İçin Öldürüldüğünü İleri Sürdü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde öğretmenlerinin kredi kartını çalıp cep telefonu aldıktan sonra aralarında çıkan anlaşmazlık sonrasında arkadaşı tarafından karnından bıçaklanıp öldürüldüğü iddia edilen lise öğrencisi gencin yakınları, yeğenlerinin hırsızlık olayına karışmadığını, arkadaşını öğretmenlerinin kredi kartını çalarken görüp ihbar ettiği için öldürüldüğünü ileri sürdü.

İddiaya göre, Balıkesir'in Burhaniye ilçesi çarşı içerisinde meydana gelen olayda, Burhaniye Meslek Lisesi'nde aynı sınıfta okuyan R.Ö. (17) ve M.T. (18) eğitim gördükleri okulun öğretmenlerinden birinin kredi kartını çalarak çarşı merkezindeki bir bayiden cep telefonu satın aldı. Çocukların durumundan şüphelenen bayii sahibi, kredi kartının sahibi olan öğretmeni arayarak bilgi verdi. Bunun üzerine öğretmen, M.T.'nin babasını arayarak olayı anlattı. M.T.'nin babası, cep telefonun parasını öğretmene

ödeyerek olayın büyümeden önlenmesini istedi. Ailelerinden azar işiten gençler, bir gün sonra Burhaniye çarşı merkezinde buluşup kavgaya tutuştu. Kavga sırasında M.T., sınıf arkadaşı R.Ö.'yü karnından ve göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan R.Ö., kaldırıldığı Balıkesir Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken, M.T. ise olay yerinden kaçtı. Ölen gencin cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

İHA muhabirine açıklama yapan ölen R.Ö.'nün dayısı İbrahim Kocakurt, yeğeninin hırsızlık olayına karışmadığını, hırsızlık yapan arkadaşını görüp ihbar ettiği için bıçaklandığını öne sürdü. Kocakurt, "Yeğenim kimseyle kavga etmeyen sakin bir çocuktu. M.T., telefonu aldıktan sonra yeğenime sürekli çağrı atıp çarşıya çağırmış. Yeğenimi susturmak için öldürmüş. Yeğenimin bir tane telefonu vardı, onu da babası köyde kuzuları satıp aldı. Ancak onu da okulda çaldırdı. Babası bu sene yine kuzu satıp telefon

alacaktı. Yeğenim hırsızlık olayına karışmadı" diye konuştu.

(UU-EŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title