Haberler

Burhaniye'de Eğitim-bir-sen'den Doğu Türkistan Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Eğitim-Bir-Sen Doğu Türkistan da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Eğitim-Bir-Sen Doğu Türkistan da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Ferhan Levent imzasıyla yapılan açıklamada, yaşanan zulmün sona ermesi istendi.

Yapılan basın açaklamasında" Hayatın katliam ve asimilasyon altına alındığı Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskılar her yıl artarak sürmektedir. Çin, 1949 yılından beri sürdürdüğü baskıcı tutumunu kıyımlarla devam ettirmektedir. Şimdiye kadar yaklaşık 35 milyon insanın öldürüldüğü, binlerce insanın sebepsiz yere tutuklanıp ağır işkencelere tabi tutulduğu, kiminin evine dönemeyip belirsiz zindanlarda çürüyüp gittiği, evine dönenlerin ya sakat ya hayata tutunamayacak derecede ruhsal travma geçirdiği Doğu Türkistan'da, bu yıl da özellikle Kur'an okudukları, namaz kıldıkları ve oruç tuttukları için kardeşlerimize eza cefada sınır tanınmıyor. Hayati tehlikenin, tutuklanmanın an meselesi olduğu, seyahat özgürlüğünün olmadığı, şedit yöntemlerle nüfus planlaması yapılarak mecburi kürtajların uygulandığı, dil baskısı altında kimliğinden uzaklaştırılan, inancını yaşaması artık ham bir hayale dönüştürülen, tarihinden kopartılmaya çalışılan Doğu Türkistan'da insanlık siyasi çıkarlara feda edilmekte, İpek Yolu'nda kan dökülmekte, mahzun Doğu Türkistan'ı dünya sadece izlemektedir. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ülkeleri, insan hakları savunucuları, Müslüman ülkelerin devlet başkanları ve İslam Konferansı Örgütü, bunca zulmün yaşandığı, binlerce insanın katledildiği Doğu Türkistan'a karşı hala sessiz kalmaktadır. Söz konusu ülkeler ve uluslararası kuruluşlar, siyasi çıkarlar uğruna insanlığı feda etmemeli, insan haklarını ve hümanizmi sadece mesaj konusu olarak görmediğini ortaya koymalıdır. Ülke olarak Doğu Türkistan'a karşı tarihi sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu nedenle, Çin'de Müslümanlara uygulanan zulüm ve vahşeti durdurma görevi ilk önce Türkiye'nindir. Türkiye, Ata Yurdu'na sahip çıkmalı ve bu konuda daha çok rol üstlenmelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak, kimden gelirse gelsin zulmün ve zalimlerin karşısında; kime yapılırsa yapılsın mazlumların ve mağdurların yanındayız" denildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Doğu Türkistan Balıkesir Burhaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title