Haberler

Burdur Yaban Hayatı Fotokapanla Görüntüleniyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ornitolog (kuş bilimi uzmanı) Doç. Dr. Tamer Albayrak danışmanlığında, bölgedeki doğal yaşamı araştırmak ve hayvan popülasyonunu tespit etmek amacıyla fotokapan çalışması başlatıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ornitolog (kuş bilimi uzmanı) Doç. Dr. Tamer Albayrak danışmanlığında, bölgedeki doğal yaşamı araştırmak ve hayvan popülasyonunu tespit etmek amacıyla fotokapan çalışması başlatıldı. Yaklaşık 10 ay önce başlatılan çalışma kapsamında, çeşitli noktalara konulan fotokapanlarla çeşitli hayvanlar görüntülendi. Bugüne kadar fotokapanlar sayesinde vaşak, karakulak, kurt, çakal, yaban domuzu, porsuk, kaya sansarı, tavşan ve tilki gibi birçok tür görüntülendi. Görüntülerde bir vaşağın kendi ağırlığının yaklaşık 4'te 1'i düzeyindeki bir tavşanı yakalayıp götürmesi, yaban domuzlarının yeni doğmuş yavrularıyla sürü halinde besin arama süreçleri görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title