Haberler

Burdur Reşat Petek'ten Söylentilere Tepki

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'nun FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının arkasında kendisinin olduğuna ilişkin söylentilere tepki göstererek, "Bunu yapanları kınıyorum" dedi.

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'nun FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının arkasında kendisinin olduğuna ilişkin söylentilere tepki göstererek, "Bunu yapanları kınıyorum" dedi.TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, partisinin il başkanlığında düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burada konuşan Reşat Petek, FETÖ soruşturması kapsamında Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'nun tutuklanmasına ilişkin söylentilere yanıt verdi. Mutlu hakkında soruşturmanın başladığını öğrendikten sonra telefonla Adalet ve İçişleri bakanlarıyla ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'ya bilgi verdiğini aktaran Petek, "Bucak'ta bir beklenti var, teşkilatımız 'sonuç ne olacak' diye bir beklenti içinde. O anda ben kalkıp Bucak'a gelmedim. Bu adli soruşturma sırasında orada bulunmadım. Orada yapılan konuşmalarda talihsiz şekilde, sanki Bucak belediye başkanımız hakkındaki bu adli işlemlerin arkasında Reşat Petek varmış gibi üzülerek ifade ediyorum teşkilatımızın içinden bazı kişilerin bunu dile getirmesiyle menfi bir hava oluştuğu haberini aldım. Bunu yapanları kınıyorum" dedi.

'AKLIMI PEYNİR EKMEKLE YEMEDİM'

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu başkanı olduğunu hatırlatan Petek, "Soruyorum; bana partim, cumhurbaşkanımız, başbakanımız, TBMM tarafından 15 Temmuz kanlı darbe girişimini araştırma komisyon başkanlığı görevi tevdi edilmiş, ben bunu araştırıyorum, böyle bir anda, bir talihsizlik, bizim belediye başkanımız hakkında adli işlem yapılıyor olacak ve ben bu sıfatla Bucak'a geleceğim ve yargının yaptığı eylemim karşısında, orada şüpheli sıfatıyla sorgulanan kişinin yanında duracağım? Böyle bir şey yapmış olsaydım Türkiye'de değil dünyada skandal olurdu. Böyle bir karar verirken partimizin en üstündekilerle istişare ediyorum. Düşünebiliyor musunuz; Darbe Komisyonu başkanı gelmiş adliyenin önünde FETÖ üyeliği iddiasıyla sorgulanan bir kişi hakkında yargıya baskı oluşturacak bir eylemin içinde olacak? Aklımı peynir ekmekle yemedim. Yaşım 62. Bunca yıllık yargı ve siyaset tecrübem var. Bu bizim partimize, ülkemize, milletimize, hükümetimize ihanet olurdu, en büyük yanlış olurdu" diye konuştu.

'TEMENNİ EDERİM Kİ İDDİA OLARAK KALIR'

Yargı biri hakkında işlem başlatınca farklı bir tavır takınmasının asla söz konusu olamayacağına işaret eden Petek, "Nitekim iş yargıya intikal etti. Temenni ederim ki iddia olarak kalır. Hukukta iddialar sübuta ermedikçe kimse böyle bir suçlamayla mahkum olarak değerlendirilemez. Yargının sonunda aklanır, temize çıkar, bunların yanlış olduğu ortaya çıkar, biz de bundan memnuniyet duyarız. Ama FETÖ ile mücadelede yakın, dost, partilimiz diye ayrım yapamayız. Adil olacağız. Adalete saygı duyacağız. Yargının verdiği ve vereceği kararı yargıya bırakmamız ve müdahil olmamamız lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reşat Petek AK Parti Burdur Bucak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title