Haberler

Burdur Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kısa dönem askerler yemin ettiBURDUR'da 365'inci kısa dönem askerleri için yemin töreni düzenlendi.

Kısa dönem askerler yemin etti

BURDUR'da 365'inci kısa dönem askerleri için yemin töreni düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Tank Alay Komutanı Albay Cem Tuce, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı ile asker aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 365'inci kısa dönem 42 jandarma er yemin etti. Askerlere seslenen İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, "Biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı al bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda edeceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir" dedi.

Asker ailelerine de seslenen Dündar, "Bu görkemli tabloyu oluşturarak sizleri yüksek heyecan ve coşkuyla selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır" diye konuştu. Daha sonra birliğe ilk katılan er ile çeşitli branşlarda dereceye giren erlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 'Kınalı Ali' filminin izlenmesi ve Yemin eden erlerin Jandarma Marşını söylemesi ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ali Orkun Ercengiz Şerif Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title