Haberler

Burdur Göl Lavantalarının Görsel Şöleni

Göl lavantalarının görsel şöleni*- BURDUR Gölü kıyısında mor renkte açan lavanta çiçekleri eşsiz bir görsel şölen oluşturdu.

Göl lavantalarının görsel şöleni

*- BURDUR Gölü kıyısında mor renkte açan lavanta çiçekleri eşsiz bir görsel şölen oluşturdu. Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, lavantaların tamamen çiçek açtığını belirterek, bayramda herkesi ortaya çıkan güzelliği izlemeye davet etti.

Burdur Gölü'ndeki su seviyesinin azalmasını önlemek amacıyla Lisinia Doğa Proje Alanı'nda 'Yaşamak için Burdur Gölü'nü ve Toprağı Lavanta ile Yaşat Projesi' hayata geçirildi. Burdur Gölü kıyısında bulunan farklı bölgelerdeki toplam 400 dekar alanda susuz olarak yetiştirilen lavanta bitkisi dikimi yapıldı. Bölgedeki lavantalar bu yıl sağlıklı olarak yetişmeye başladı. Lavantaların mor çiçekleri göl kıyısında büyüleyici bir manzara oluşturdu. Temmuzun ikinci haftası hasat edilecek lavantalardan yağ, su, kolonya, sabun ve vücut losyonu elde edilecek.

GÖRSEL ŞÖLENE DAVET

Lisinia Doğa Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, lavantaların tamamen çiçek açtığını belirterek, bayramda herkesi bölgede oluşacak görsel şöleni izlemeye davet etti. Gelenlerin hem lavantaların fotoğrafını çekip hem de lavanta ürünleriyle tanışacaklarını anlatan Sarıca, "Ziyaretçilerimiz aynı zamanda Lisinia Proje Alanı'nı görüp oradaki yaban hayvanlarını ziyaret edebilir. 5 yıl önce Burdur Gölü'nün çekilmesini engellemek amacıyla susuz tarım için yapmış olduğumuz lavanta dikimleri bu yıl tamamen kendini göstermeye başladı. Bu yılki görsel yoğunluğu çok dikkati çekecek" dedi.

'2 MİLYON TON SU TASARRUFU SAĞLADIK'

Burdur Gölü'nü kurtarma projesine gül dikimiyle başladıklarını daha sonra hiç su tüketmeyen lavanta ve aromatik bitkilere yöneldiklerini kaydeden Sarıca, "Akçaköy'deki Lavanta Deresi Projesi ile birlikte de 1100 dekarlık alanda 2 milyon ton su tasarrufu sağladık" diye konuştu.

EKONOMİYE KATKI SAĞLANIYOR

Burdur'un pek çok bölgesinde lavanta dikimi yapıldığını anlatan Öztürk Sarıca, bölge insanının büyükbaş hayvancılıktan çok fazla para kazandığını, onlara ciddi anlamda aromatik bitkilerden de para kazanıldığının gösterilmesinin gerekli olduğunu vurguladı. Sarıca, lavantanın sadece hammadde olarak satışının değil, yağı, balı, kurusu, losyonu ve kolonyasının elde edilmesiyle ekonomiye de katkı sağladıklarını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title