Haberler

Burdur'daki Silahlı Yaralama Olayı

Burdur'da aralarında husumet bulunan iki kişinin silahlı kavgasında, alışveriş yapan 5 kişinin pompalı tüfekle yaralanması bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Burdur'da aralarında husumet bulunan iki kişinin silahlı kavgasında, alışveriş yapan 5 kişinin pompalı tüfekle yaralanması bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Burdur Belediyesi Halk Pazarı'nda 10 Temmuz 2012 tarihi saat 18.05'te gerçekleşen saldırıyı anlatan zanlı Yılmaz Beder (31)'in eski kayınbiraderi Salih Çakar, "Eşimle sizin yüzünüzden boşandım' şeklinde hitaplarda bulundu. Beni ve kardeşimi tüfekle vurmak istedi' diyerek olay gününü anlattı. Zanlı Yılmaz Beder'in kız kardeşi Filiz Çakar'la 6 ay önce boşandıklarını ve ikisinin de ikinci evlilik yaptığını anlatan Çakar, "Burdur'da Pazar yerinde kahve işletmeciliği yapıyorum. Yılmaz Beder yaklaşık 6 ay kadar önce kız kardeşimle boşanmışlardı. Kızkardeşim başkasıyla evli. Yılmaz Beder de başka biriyle evlenmiş. Olay günü alkkollü şekilde işyerimize geldi. Bana ve kardeşime, "Sizin yüzünüzden boşandım. Sizi asacağım, keseceğim' şeklinde hitaplarda bulundu. Esnaf arkadaşların yardımıyla işyerimizden uzaklaştırdık. Fakat 40-45 dakika sonra elinde tüfekle çıkıp geldi. Kardeşim Mehmet Çakar'a ateş açtı. Kardeşimi vuramayınca etraftaki diğer masum insanlar yaralandı. Daha sonra da etkisiz hale getirilmiş" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Saldırı Burdur Merkez Konak Mahallesi Pazar Cami Sokak'ta gerçekleşmiş, eşinden boşanan 31 yaşındaki Yılmaz Beder, eski kayınbiraderleri Mehmet Çakar (31) ve Salih Çakar'ın (35) işlettiği kahveye gelmişti. Alkollü olduğu gözlenen Yılmaz Beder kayınbiraderlerinin üzerine yürümüş ve yaşanan arbede sonunda çevredeki esnafın yardımı ile uzaklaştırılmıştı. Yılmaz Beder, 45 dakika sonra elinde pompalı tüfek ile yeniden kahveye gelmiş, eski kayınbiraderi Mehmet Çakar'a ruhsatsız bir el ateş etmiş, kaçmaya başlayan Mehmet Çakar'ı kovalayan Yılmaz Beder rastgele ateş açmıştı. Olayda Burdur'da her hafta kurulan halk pazarına alışveriş yapmak için gelen olan 20 yaşındaki Ahmet İnce, 32 yaşındaki Aylin Çinkaya, 33 yaşındaki Levent Çinkaya, 40 yaşındaki Ali İhsan Baldede ve Celil Avcı vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Yaralılar, ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların yaşadığı dehşet dolu anlar ise Pazar Cami Sokak'ta ve Yörük Sokak'ta bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Olayda yaralanan 5 kişi hastaneden taburcu edildiği, Yılmaz Beder ise tutuklanarak Burdur E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çakar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title