Haberler

Burdur'da Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto

Güncelleme:

Türk Eğitim- Sen üyesi bir grup, Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Yönetici Atama Yönetmeliği'ne tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan sendikanın Burdur Şubesi Başkanı Orhan Akın, MEB Yasası ve sonrasında çıkarılan 'Yönetici Atama Yönetmeliği' ile milli eğitim tarihindeki en büyük kadrolaşmanın yapıldığını iddia etti.

'İKTİDAR KENDİ PARALEL YAPISINI OLUŞTURDU'

'Paralel yapıyı tasfiye etmek' adı altında kadrolaşma yapıldığını savunan Akın, "Sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, başyardımcılar ve yardımcıları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, yardımcıları ve MEB'de üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 76 bin yöneticinin görevlerine son verildi. İktidar bu şekilde MEB'de kendi paralel yapısını oluşturdu" dedi.

YÖNETİCİ SOYKIRIMI

Yasaya rağmen 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün görev süresinin uzatıldığına dikkati çeken Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MEB'de müdür kıyımı yaşanmakta. Hem de öyle bir kıyım ki; siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB'in tarihine geçecektir."

Akın, görev süreleri uzatılan milli eğitim ve şube müdürlerinin ise Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarınca yandaş sendikalarla birlikte belirlendiğini öne sürdü. Akın'ın konuşmasının ardından gruptakiler üzerinde 'Adalet anlayışınızı kınıyoruz' yazılı siyah çelengi İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Orhan Akın Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title