Haberler

Burdur'a 33 Müjde

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bir dizi yatırım ve açılışlar ile vatandaşlarla buluşma toplantıları programı kapsamında Burdur'a gitti.

Programa Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, DSİ Genel Müdür vekili Güven Karaçuha, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, Vali Vekili Mustafa Özkaynak, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Eroğlu, Burdur'un ilçeleri olan Gölhisar, Çavdır ve Tefenni'de toplam 6 tesisin temelini atarak, Karamanlı ve Yeşilova'da vatandaşlara seslendi.

Program başlangıcı olan Gölhisar İlçemizde park alanına bir hatıra fidanı diken sayın Bakanımız Eroğlu, "Burdur için büyük düşünüyoruz. Burdur'a 193 Milyon TL'lik yatırım sağanağı ile geldik. 2013 yılını Burdur'da Yatırımlarda Hamle Yılı ilan ettik" dedi.

Sayın Bakanımız, "Burdur ilimizde 2003-2012 yılları arasında 446.860 dekar alanda çalışılmış ve yaklaşık 60 milyon 968 bin adet fidan toprakla buluşturulmuştur. 2 adet şehir ormanı, 2 adat bal ormanı 10 adet mesire yeri kurulmuştur. Orköy çalışmaları kapsamında 2003-2012 döneminde orman köylerinde yaşayan 1781 aileye 7.394.817 TL. Ferdi proje kredisi verilmiştir. Ayrıca orman kooperatiflerine 434.162 TL. Kredi desteği sağlanmıştır. Aynı dönemde ilimize 1.115 km. yol faaliyeti yapılmıştır. 2013 yılında yapılacak olan ormancılık faaliyetleri için toplam yatırım miktarı 6.895.300 TL. Olarak programlanmıştır." Şeklinde ifadeleri ile ormancılık faaliyetlerimizi özetlemiştir.

Bakanımızın programının sona ermesinden ve kendisi Burdur İlimizden uğurlandıktan sonra Orman Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Çiftçi Burdur Çendik Yangın İlk Müdahale ekibini ziyaret ederek denetlemiş ve bir süre idarecilerimiz ve işçilerimiz ile sohbet etmiştir. Genel Müdürümüz orman yangınlarında en önemli faktörün kısa zamanda yangına ulaşım olduğunu vurgulamış, güvenli şekilde en kısa zamanda yangın yerine ulaşmak için gerekli her türlü tedbirin alınmasını istemiştir. Çalışma saatleri dışında da en iyi şartlarda ve mekânlarda, huzurlu bir ortamda istirahatlerinin yapılmasının önemini belirterek kendilerine sağlık sıhhat ve başarılar dilemiştir.

Orman Genel Müdürümüz daha sonra akşam geç saatlerde Ankara'ya gitmek üzere Isparta Bölge Müdürlüğümüzden ayrılmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Çiftçi Veysel Eroğlu Isparta Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title