Haberler

    Burak Yılmaz Avrupa'nın Devlerini Geride Bıraktı

    Spor istatistiği şirketi Opta’nın verilerine göre, Burak Yılmaz net gollük pozisyonları gole çevirmedeki becerisiyle Ronaldo’nun ardından Avrupa’da ikinci sırada bulunuyor.

    Ülkemizde Perform Türkiye çatısı altında faaliyet gösteren spor istatistiği şirketi Opta, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi öncesinde iki takımın golcülerini mercek altına aldı. Opta’nın verilerine göre, Burak Yılmaz ve Moussa Sow, en fazla net gol pozisyonuna girmede Avrupa’nın önde gelen golcüleriyle yarışıyor.

    Burak Ronaldo’nun izinde


    Avrupa’nın beş büyük ligi (İngiltere Premier League, Almanya Bundesliga, İspanya La Liga, İtalya Serie A, Fransa Ligue1) ve Spor Toto Süper Lig’i kapsayan Opta verilerine göre, Burak Yılmaz net gollük pozisyonları gole çevirmedeki becerisiyle Avrupa’da ikinci sırada bulunuyor. 20’nin üzerinde net gollük pozisyona giren futbolcular, bu pozisyonları gole çevirebilme oranları açısından sıralandığında, 24 pozisyonda 11 gol kaydeden Burak, yüzde 46’lık oranıyla Ronaldo’nun ardından ikinci sırada yer alıyor. Burak’ı Neymar, Gignac, Messi, Austin, Vietto ve Cavani takip ediyor.

    Burak ve Sow pozisyona girmede ilk 20’de


    Yine aynı kapsamda değerlendirildiğinde, en fazla sayıda net gollük pozisyona giren futbolcular sıralamasında Burak Yılmaz, altıncı sırada bulunuyor. 24 net gollük pozisyona giren Burak'ın dışında listenin birincisi, 32 pozisyona giren Ronaldo. Onu 31'le Messi, 28'le Neymar, 27'yle Cavani, 26'yla Gignac takip ederken, Burak bu listede Agüero, Diego Costa, Carlos Bacca, Lewandowski, Ibrahimovic ve Mandzukic gibi isimlerin üstünde bulunuyor. Fenerbahçeli Moussa Sow ise girdiği 19 net gollük pozisyonla listenin 17. sırasında yer alıyor.

    Aynı listede yer alan diğer bir GS’li oyuncu Umut Bulut, 17 net pozisyonla 29. sırada bulunurken, son dönem eleştiri oklarının hedefinde olan Emenike, 12 net pozisyon sayısı ile 54. sırada yer alıyor.

    Opta verileri, takım geneli olarak bakıldığında net gollük fırsatları gole çevirmede GS’li oyuncuların yüzde 46 oranında başarılı olduklarını gösteriyor. Fenerbahçe'deyse bu oran yüzde 40.

    Galatasaray forvetleri, 10 net pozisyondan 6’sını değerlendiremiyor


    Sadece forvet oyuncular değerlendirildiğinde, Galatasaraylı futbolcuların net pozisyonları gole çevirme oranı yüzde 40 olurken, Fenerbahçeli futbolcular için bu oran yüzde 36.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Burak Yılmaz Moussa Sow Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title