Haberler

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Neynski'den Bal-Göç'e Ziyaret

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Ankara Caddesi'ndeki merkezi ziyaret eden Neynski, dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, Neynski'yi Ankara'ya atandığında ziyaret ettiklerini ve çok önemli bir görüşme yaptıklarını hatırlattı.

İlk görüşmede Neynski'nin çok dinamik ve sorunları çözme noktasında kendilerine güven verdiğini belirten Özkan, "Her çeşit sorunda aktif rol alacağını bize ilk görüşmemizde söyledi. Türkiye'de yaşayan ve çifte vatandaş olan Bulgaristan göçmenlerinin sorunlarını çözme noktasında merkez olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Buradaki elçilikle de temas halindeyiz" dedi.

Bal-Göç adına hazırladıkları raporu Neynski'ye sunacaklarını ve bu raporda hem Bursa hem de Türkiye'de yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin sorunlarının yer aldığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Konsolosluktaki hizmetlerin iyileştirilmesi konusunda bir maddemiz var. Raporda, Bulgaristan doğumluların pasaport sorunları yer alıyor. Amerika örneği bir vizenin verilmesini önerdik. Onlar da ilk gönderdiğimiz rapora cevaben Brüksel mevzuatının buna engel olmadığını söylemişti. Vizelerde kolaylık sağlanması konusunda bir maddemiz var. Bulgaristan'a buradan çok sayıda vatandaşımız gidiyor. Dini bayramlarda da Bulgaristan'a gidenlerin sayısı yüz binleri bulmaktadır. Bu da Bulgaristan'ın yararınadır. Bir diğer konu da Bulgaristan'ın Bursa şubesi çok yoğun çalışmakta. Bunun iyileştirilmesi gerekir. Pasaport değiştirilmesi konusunda sıkıntılar var. Tabii ki konsolosluğu aşan bazı durumlar var. Bu sorunların çözümü için de Sayın Büyükelçi Neynski'den yardım talebimiz var. Özellikle de yaşlı, engelli, herhangi bir sebeple Bulgaristan'a pasaport değişimi yapılmadığı için gidemeyen üyelerimiz var. Bunun için de kontenjan talebinde bulunduk."

Neynski ise büyükelçilik olarak kendilerine sunulan rapordaki taleplerin çözümü konusunda üzerlerine düşenleri yapacaklarını ifade etti.

Daha sonra Özkan, Neynski'ye taleplerinin yer aldığı bir dosya ile İznik çinisi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksel Özkan Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title