Haberler

Bulgaristan'da Höh Lideri Doğan'a Silahlı Saldırı Girişimi

Eski Parlamento Başkan Yardımcısı Biserov: “Silahta şarjör yoktu”

Bulgaristan'ın eski Parlamento Başkan Yardımcısı Hristo Biserov, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'a suikast girişiminde bulunmakla suçlanan saldırganın silahında şarjör olmadığını öne sürdü.

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu, iktidar ortağı HÖH'ün Onursal Başkanı Doğan'a karşı 19 Ocak 2013 tarihinde düzenlenen suikast girişimiyle ilgili davanın duruşması, Sofya Adalet Sarayı'nda yapıldı.

Duruşmada ifade veren eski HÖH Başkan Yardımcısı ve eski Parlamento Başkan Yardımcısı Biserov, sanık Oktay Enimehmedov'un elindeki silahın şarjörsüz olduğunu iddia etti.

Yolsuzluk suçlaması ile yargılandığı için siyaseti bırakan Biserov, bini aşkın HÖH delegesinin katıldığı kurultayda suikast girişimi sırasında yaşanan kargaşayı anlattı.

Biserov, saldırıdan sonra kendisinin bir adet bıçak ve bir mermi, HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan'ın da bir mermi daha bulduğunu söyledi.

Daha önceki duruşmalarda Enimehmedov'un silahında bir ses ve iki adet biber gazı mermisi bulunduğu, tabancasının da üç kez tutukluk yaptığı bildirilmişti.

Enimehmedov'un tutuklu olarak yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 12 Şubat'ta yapılacak. - Sofya

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Doğan Bulgaristan Sofya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title