Haberler

Bülent Ecevit'in Vefatının 10'uncu Yılı - Ankara

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, vefatının 10. yılında Bülent Ecevit'i özlemle andıklarını belirterek, "Onun milliyetçiliği, onun yurtseverliğini, onun sanatçı ruhu, hümanistliği, nezaketi sadece Türk halkının değil, dünya halklarının da mücadelesine ışık tutmuştur.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, vefatının 10. yılında Bülent Ecevit'i özlemle andıklarını belirterek, "Onun milliyetçiliği, onun yurtseverliğini, onun sanatçı ruhu, hümanistliği, nezaketi sadece Türk halkının değil, dünya halklarının da mücadelesine ışık tutmuştur." dedi.

Bülent Ecevit'in ölümünün 10. yılı dolayısıyla Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Eski başbakanlardan Ecevit'in siyasi yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan programda konuşan DSP Genel Başkanı Aksakal, Bülent Ecevit'in "Halkın Karaoğlanı", emekçilerin babası, demokrasinin ve laikliğin yılmaz savunucusu olduğunu bildirdi.

Ölümünün 10. yılında Ecevit'i özlemle andıklarını ve aradıklarını belirten Aksakal, "Onun milliyetçiliği, onun yurtseverliğini, onun sanatçı ruhu, hümanistliği, nezaketi sadece Türk halkının değil, dünya halklarının da mücadelesine ışık tutmuştur." ifadesini kullandı.

Bülent Ecevit'in, Türk siyasetine damga vuran kararlı bir siyasetçi olduğuna vurgu yapan Aksakal, ülkesi ve milleti için düşündüklerini mutlaka hayata geçirmeye çalıştığını kaydetti.

Türk siyasetinin, 3 Kasım 2002'den bu yana ülkenin nereden nereye getirildiğinin muhasebesini yapması gerektiğini anlatan Aksakal, "Asıl araştırılması gereken konu Ecevit'e ve hükümetine yapılan darbedir. 3 Kasım 2002'de Türkiye'de terör yoktu, ekonomide büyüme yüzde 9'lar civarındaydı, insanlar geleceğe umutla bakıyordu. Bugün Türkiye'de hiçbir şey 2002'den daha iyi değil." diye konuştu.

Ülkenin geldiği noktadan Meclis'teki 4 partinin de sorumlu olduğunu ileri süren Aksakal, "Çözüm bu partilerin yer almadığı, günahsız bir yeni meclis oluşturmaktır. Bunun için DSP deneyimli kadrolarıyla göreve hazırdır. Hedefimiz iktidar olmak. Ancak bu şekilde Ecevit'e layık olabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Anma törenine katılan gazeteci-yazar Fikret Bila da Bülent Ecevit'le ilgili anılarını paylaştı.

Bülent Ecevit'in şiirlerinin okunduğu etkinlikte, sevdiği eserlerden oluşan müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Belediyesi Bülent Ecevit Türkiye Aksakal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title